[Goodbye & thank you NDV] F1 2023 英國站 賽後討論區 2

1001 回覆
2 Like 21 Dislike
之後四萬「唔覺意」跌咗隻有RB19 data 嘅usb手指
講真
放邊個上去,揸個架車都幾難 5連 Q1 out
vet贏個4年,web積分榜長期得第3,2012仲要拎第6,都仲可以坐住2號位未比人雞

從歷史上睇,紅牛重視車隊冠軍多過1-2
直接買rb 18 aero package 好過啦
但除左monaco
每場都係下遊去返上遊都唔係一件易事
牙氣返唔到上去係因為當年係大牛果陣
屌鳩Newey整埋哂啲閪車出嚟
完美地斷咗自己返去既路
宜家四慢跑sim數據+輪胎測試既數據
都證明咗佢個pace快過主人
但唔即刻雞主人原因好簡單
1. 主人仍然係p2+wcc仍然領先
2. 四慢抖咗半年 需要時間pickup返
基本上23年大細牛位已定 max+主人 四慢+和牛
但24年大細牛車手席位個變數就好大 一環接一環
主人vs四慢vs和牛vs羅臣 4個人爭3個位
你試下揸架一開 DRS 好似車仁開升壓鍋咁快人 15km/h
上唔番去佢俾人兜撚埋啦

上一站睇到二打一情況,如果佢係度頂住牛奶/守係 PS3 後面,大牛做戰術可以零顧忌

今日我麥同威記上晒黎都要靠佢摩納哥無啦啦炒車俾人睇晒車隊 top top top secret
宜家ban咗唔比咁樣買啦
haas會copy到 好大原因係因為用垃利啲設備包括埋個風洞
然後唔覺意參考到垃利既設計
唔好提monaco
下個po寫 RIC is Back/ 2023古活賽車節
HAAS 唔係買哂規例下容許既parts?
我印象中開季既時候聽過人咁講
Aerodynamic components係Listed parts 唔比買呀嘛
咁你講咩買rb 18 aero package啫
頂原來係咁
我見haas 部野同f1-75 咁似以為sidepod 果d 都可以買
所以我咪講咗VF-23似F1-75係因為haas用垃利啲設備
唔覺意之下參考到上年垃利啲資料囉
而家明了
希望會咁發生,然後RB 拎部zero sidepod 出黎撚狗
所以上面先有巴打話四慢返去細牛
係用四慢做人肉USB
將大牛既嘢用四慢放比細牛用
我都想睇 Zero sidepod 牛 照贏
暑假後會唔會有AT04b
依家大細牛share車手嚟用仲癲過拉利haas share硬件。細牛下年咁都彈唔到上嚟真係賣Q左佢算。反正牛棚都縮水
人肉usb
本身以為上年佩狗跌咗個P2表現已經夠差
點知一山還有一山高
整唔切啦 鬥多兩站已經暑假
同埋正路唔會嘥資源係今年架車架喇
但應該下年會上返中遊 唔洗再包尾
分分鐘齋計max都夠車隊冠軍
唔計主人 根本除左紅牛
冇一隊可以穩定咁2,3
啲分平均哂係best of the rest 個三隊
Max就算失手幾場都夠做
何況火星車嘅max好少可會失手
冇分但是排咁後點都唔合格

後追揸住㗎火星車又唔係成日上得返pod
大佬你揸個架係火星車嚟。
圈圈可以快人成秒一個圈
近呢幾場主人真係或多或少靠好運(sc, pit stop策略)先上返去,
而唔係場內爬頭。

再加上max季初就表演左p15都可以好快追到上去。
有咁嘅比較底下,主人其實真係雞得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞