[Goodbye & thank you NDV] F1 2023 英國站 賽後討論區 2

1001 回覆
2 Like 21 Dislike

這人氣
同埋f1世界都不嬲好殘酷
你deliver唔到就88
問天應該唔會走架啦,佢應承左兩個死左嘅人會去垃利贏世界冠軍,希望佢終有一日贏到啦
Perez同yuki都要小心係下個
RB用Ric去評估yuki表現

Yuki表現唔好可能都88,扯遠啲ric表現好既話可能踢走perez升佢上大牛
有幾閪啊
唔通你覺得Redbull簽NDV貪佢F2 FE冠軍有潛力養成WDC咩
有潛力嘅話,Toto Wolff一早sell咗出去啦
但實情就只有ocon係俾Toto成功sell出去

紅牛要NDV就係要即戰力,28歲仲講春潛力咩
有幾多個Damon Hill啊
NDV俾唔到即戰力搶分表現咪雞咗佢囉
合情合理有咩問題
莫非你覺得半季未夠,要俾足全年佢先得?
得嘅,學Latifi搵水喉射住Alpha Tauri咪得囉
F1就係咁殘酷,紅牛亦都無好似8090年代廿幾隊車嗰時咁樣,一兩場就雞車手咁快

況且季中雞人換車手唔Work,但唔見得唔雞車手繼續俾機會都work喎
而家問題就係度,繼續美其名俾足一年機會擺爛會有改善咩?
唔見得,但雞人起碼有轉機先,好定壞就另話
但從紅牛經驗嚟講,雖然唔work但亦無壞處
既然以紅牛經驗係咁樣,咁點解仲要留NDV先?Ricciardo起碼都有商業價值啦。NDV?叫佢同胞Ziggo TV唔好咁大細超只影Max先再討論佢個價值。
Angela其實走得好耐人尋味我有諗過係咪metoo
保子:其實唔難
哈導啫engine都入車手數?
肯定同麥記搞到勁難分
仲有第二車手威脅到愛兒就搞鳩人又係好笑
Webber有幾可俾紅牛搞
明明係車隊一早將Vettel定做no.1 driver
咁Webber就注定要做犧牲嗰位

搞四萬又好笑,睇少f1 meme同陰謀論先啦,將連登講嘅熄車論當真,真係上連登勿認真
紅牛屎忽痕真係on99專登走去遙距熄車咩
谷盡兩位車手試吓偷Ferrari WCC第2唔好?
當年Renault引擎就係廢易壞,只不過Ricciardo就經常唔好彩做咗中招嗰位。Hulkenberg部車夠成日跪啦,Alonso又係,大家都係Renault引擎,但就得Ricciardo就係俾人搞嗰個?

明明係車隊講明Max會係No.1 Driver,Ricciardo唔甘願將來成為二號車手先離開
難度你認為大家開門見山講清楚車隊地位調整都叫搞鳩車手?
定係覺得Multi21 Azerbaijan互炒,應該大大力屌鳩Vettel同Max,要公平先合理?

搞笑咩,現實社會就係有大細超嘅情況,你對車隊價值夠大咪可以凌架於呢啲所謂「公平」
Alonso揸Ferrari夠屌柒Massa,唔Gur咪學Hamilton Alonso咁樣內鬥爭第一囉
不過要度量吓自己有冇Alonso嘅料可以對抗車隊囉
簽得RB約既每個人都隨時可升可降可雞
圖當年都係季中replace scott speed
4萬
其實正常嚟講係咁嘅節奏
要砍哂啲aero 變終極肌肉車先得
仲有Max換魚雷(包括女友)
2025:
大牛 VER RIC
細牛 NOR LAW
袋鼠之光開心果回歸
出年澳洲站應該氣氛好好又要請假買飛了

Btw本田講到明宜家顯到身價,有晒牙力同爸爸喺份contract上面傾terms。康打都向來鍾意揀自己想要嘅車手揸自己副偈,而AM今次都用好尊敬嘅角度同本田合作,理論上和牛係2026會跟本田去AM,和牛只要繼續證明自己就ok

我估爸爸都睇得出嘅:和牛揸架拖拉機都P9/10,自個仔揸架best of the rest都係P9/10
最後係升圖返大牛
啱啱睇返原來爸爸賣咗啲lagonda corporate股份俾吉利,睇嚟賺夠想開始慢慢甩身
2026仲係咪用AM名都係未知之數
唔通爸爸:就用康打個名喇
ric:又回到最初的起點
食正蕉同老麥低潮期
然後就34歲了
和牛同四萬不和
今季大把野拍啦
首先有拉利搞笑擔當
平治change the car,兼內鬥
紅牛內鬥,然後主席自己收皮
仲有AM, 老麥,威記都大把故仔
有傳四慢試車個圈速足夠跑Q去到頭排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞