[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (56) (急!線上等) 如何抵擋毒舌小姑的言語攻擊?

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
twitter大戰未
傳得好快 已經燒緊
古板嘅水星官方
之次買左既都改變唔到
乜大陸個邊好唔鐘意同性婚姻呢d 字眼
未必關事
日本自己嗰邊都成班古板人 睇下岸田個班底
尋日又有畫seed漫畫版個高山瑞穗衝出嚟話狸米應該同男人結婚先正常

同埋其他國家要censor嘅自己會搞
呢套喺新加坡播嗰陣都係斬曬啲狸米鏡頭改曬對白先播到
喺日本賣嘅日文書鬼得閒理你
等睇第24集戒指都p走埋
大姑字幕改埋
on9 animax版
twitter d 人係咁屌話感覺比人呃左買本野
雖然睇過水星都知狸米關係,但點都好偷偷更新改野真係好低俗手法
依家動漫節多唔多人?就放工
去睇同人本咪有大哥起雙飛end囉
認真講亞膠力膠成本好似唔平
唔係好明
要買水星週邊記得去埋Strict-G
btw唔收cash 留意返 排前面幾個都係咁走左
原案米類似閃光敗家仔個琪琪咁做敵方大佬情婦
地球寮全部係精英
狸米關係唔係而家咁

但係大河內冇講個敵方係邊個
個架仔自己估係沙迪克 但係都有機會地球議會個老嘢 或者狸媽
彈弓手真係最差 寧願佢一開始唔好講

不過啱啱見有人話去角川同Amazon 投訴完退錢成功
而家北美嗰邊開始起身 可能再燒得旺啲
兩邊都不討好
又要賣垃圾膠牌又要保貞節牌坊
一開始就咪搞百合啦
可見大河內以及成班動畫製作已經花盡心機賣真百合
呢件事可以話比我知大河內既劇本結局本來就係咁。但苯大明顯唔比咁直接 結婚兩個字唔用得。婚禮更加冇可能 最多只可以強烈暗示。 好多真百合作品個結局都類似水星咁拖住手帶埋戒指咁就完。
頭先一入B01
好大陣仗咁歡迎我

Twitter d人問到底跟實體書定電子書為準
原來大陸係冇得播水星
同埋明明Anson Lo套大叔的愛都可以喺香港黃金時段播(反而日本播原版嗰陣係深夜劇嚟)
仲有加那同Lynn 前排先接咗買同學個job

所以Twitter 啲架仔估嗰啲咩顧慮中國市場呀
加那嚟香港所以唔講得呀
聲優經理人公司驚接百合job影響形象呀應該全部都唔關事

反而似係笨大驚咗班古板日本人多
強國b站有得睇,佢地擺左落港澳台地區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞