[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (56) (急!線上等) 如何抵擋毒舌小姑的言語攻擊?

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
佢寫08MS 小說仲變態
屌如果冇改到當初呢個設定
我真係唔會去睇
而家我覺得外甲簡潔先靚仔,好似ka z咁簡單得黎又有detail 睇勁多刻線嗰啲我覺得唔好睇,冇高科技機械人既feel
炒狗價格開始回落

其實RG Exia嗰隻開始都無咩骨質疏鬆問題
重睇多次水星真心覺得d 人物描寫同感情線寫得幾好。
古爾,4,5號,地球班友仔,金毛每個都寫到d野出黎。感情線因為集數有限主要圍繞住狸米,米米個邊感情線上比較簡單 8成篇幅都係對狸貓,基本上第一季好早期已經對狸貓單箭頭。
其餘1-2成講下金毛而且金毛條感情線斷得好快。
至於狸貓條感情線複雜得多真係好流星花園,除咗米米外,古爾,4號都有感情線發展。狸貓開後宮
4號要不是阻到狸米發展應該唔洗死,4號唔死大河內應該諗唔掂d 三角關係點玩落去而且時間無多
古爾收好人卡收得好合理,佢條感情線係最薄弱
第一季最尾幾集已經接近收哂d N角戀,集中返狸米主線劇情推進。第10集開始狸貓明顯比之前表現得對米米在意左好多,呢part 我覺得推得快左。
狸貓對米米感情線既轉變由朋友->情人 應該由第7集米米幫狸貓開公司開始轉變。兩集後既狸貓對米米既感情變化得有d過大
咪150
係呀
你買到咩?
唔算貴,不過未加運費
33蚊運
搭車來回再+時間都唔止 仲未計要周圍搵白果 佢福利一個掣錢都唔洗比就留到貨
我砌HG 0高達都試過
個額頭粒的鬆到傻 好彩搵得返
但跌手背個甲 就真係搵唔返
地版精靈
水星花園其實持續不過5集
除左大哥同紅毛去到S2仲有劇情 一個S1中段已經便當 金毛根本同紅毛冇感情線 同白毛都係S1未完已經斷纜
綠5 S2同紅毛只係扮工所需
劇情嚟講一早講明係關於suletta同mio, 不過以二次創作嚟講, 4號同suletta係除咗sulemio之外最多人ship嘅ship, 24集之後twitter一堆人係到感嘆同畫fanart, 官方唔知係咪想食埋依班人d 水, 最近廣播劇同周邊都有4號同suletta

亂ship只認大哥雙飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞