[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (56) (急!線上等) 如何抵擋毒舌小姑的言語攻擊?

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
我直接引用返翻譯啦
第一卷其實大同小異 第二卷開始比較明顯

"而米奧莉奈,也好幾次險些失去和斯萊塔共度校園生活的機會。想起早先的創業育成派對,她的手心還會直冒冷汗。這件事,她是決不會對斯萊塔說的!"

"雖然總是為了公事忙前忙後,但每每到了這種忙裡偷閒的時刻,米奧莉奈最先想到的都是斯萊塔。

米奧莉奈再次打開通訊簿,使勁兒點了點斯萊塔的名字。
電話鈴聲反反覆覆,讓她坐立難安。
——謝、謝謝你、的來電!這裡是斯萊塔・墨丘利!
“我——!”
——現、現在我無法接電話!請留言!
“真是的!斯萊塔?為什麼連你也是留言狀態啊?你在哪?是我!你聽到的話就給我打回來!”
像是要踹開椅子似的,米奧莉奈猛地站起身來,飛快地離開了這間原理事長辦公室。"

第一段動畫只會睇到米為左狸貓向老豆低頭
背後米有幾緊張真係睇唔出黎

第二段對比就係狸貓問米有冇成個腦都係諗住同一個人
米即答話冇
結果自己個腦入面全部都係狸貓

點會知道佢搵唔到狸貓會急到發皮四
痴線,全糖小說
邊度有得睇?
第二段對比就係狸貓問米有冇成個腦都係諗住同一個人 米即答話冇 結果自己個腦入面全部都係狸貓

嗰時睇佢講呢段同佢講唯一想做嘅就係去地球
但係畫面就係影住返蕃茄
百合腦就覺得佢係口裡說不
點知下半集已經超級迴力鏢
原本真係好多人冇留意最後兩人既戒指
睇網上d 討論同我身邊d fd 今日先知原來狸米戴左戒指,之後係咁狂屌話污染左成個高達IP
(今日先知原來佢地係咁反同性戀)
其實咁咪幾好
鐘意狸米既得到自己想要既答案
唔鐘意既都有藉口話人做乜用0.5x速睇動畫
賣百合比人話係真百合
真百合又比人話係賣百合
一開始咪講左係二人的物語
雖然過程
其實好懷疑D人係咪唔知咩叫大姑
其實金毛真係自己錯過左機會
其實故事開始前,米米最需要就係有人「救」佢
果陣比古爾當玩具、老豆又唔理佢(佢既視點),如果金毛果陣出手成套水星唔洗做
結果天真既狸貓,入世未深反而憑直覺去做自己認為正確既事,係米米角度會沉船都好正常
dick一路呃自己可以以國家大事為先
點知原來一直都係冇move on過
做咁多野骨子裡由始至終都係為左米米
所以先可惜又抵死
唔係唔用心睇
係有班BG黨見到隻戒指都要死撐話兩隻唔同色
又話個結尾兩條女係各自同個男人結咗婚再約出嚟食飯
仲話官方冇講明係結婚 係班百合豚自己FF
https://twitter.com/uiyu_shigureya/status/1676950367651905537?s=61

跟住到新一期ACE出咗呢班友就大爆炸
唔遮keywords直接屌 幫手谷埋スレミオ結婚上trend
其他人就食住花生睇戲 成個Twitter充滿了快活的空氣
自欺欺人啫,地球人真古板
會場限定 已收皮
原來過幾日就係水星妹fan meeting差啲唔記得咗
好隔涉呀個位真係閪
動物節扣貨擺異靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞