[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (56) (急!線上等) 如何抵擋毒舌小姑的言語攻擊?

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
唔係掛
咁多個艾莉塞哂入個鎖匙扣到 逼到屎忽撞屎忽
一口氣重睇水星
第17集真係唔敢再睇第3次
最後真係好難頂
話說我都重睇左次,其實唔單只第17集,第16集都好虐。。 第16集主要係虐米米眼見自己咁重要既人比狸媽當人偶咁用,想幫但唔知點幫好重無力感。
第17集雙方都有虐,但狸貓直頭係重傷。播生日快樂bgm個段狸貓既真情表白話要一齊戴戒指一齊著婚紗之後輸左米米再講一堆傷佢心既說話。狸貓件衫轉左色之後個喊樣真係 (兩位配音員都話呢段配得好痛苦,狸貓太過可憐)
米米聽完手都震晒咁熄風靈機 明明目的係為對方好但係不得不傷害對方
睇到我個人都震埋一份
由呢集開始已經知道佢地兩個係對方心目中有幾重要。幸好最後個結局係咁幸福,如果最後結局要是旦一個拎便當或者要佢地分開既結局我都難以釋懷
8號波又可以留係屋企砌模型
異靈有冇大貨
信和見220

之後去doki logon toyrus aeon通通冇貨

買唔到
點砌
班旋拍狗
係咪特登
其實S1拒絕左金毛果下,米米已經好中意狸貓,所以佢好忍痛先做到熄機依個動作,所以佢問狸貓會唔會放棄風靈果陣,已經見到佢眼神幾唔開心
Anime Trending 2023年春季動畫頒獎結果

季度最佳動畫
1. 天國大魔境
2. 我推的孩子
3. 水星的魔女
4. 地獄樂

最受歡迎女角色:有馬加奈 / 我推的孩子
最受歡迎男角色:古爾・傑特克 / 水星的魔女
最佳女配:有馬加奈 / 我推的孩子
最佳男配:古爾・傑特克 / 水星的魔女

最佳情侶:中見丸太 曲伊咲 / 放學後失眠的你

最佳OP:YOASOBI 偶像 / 我推的孩子
最佳ED:Uru 紙一重 / 地獄樂

最佳超自然動畫:天國大魔境
最佳日常動畫:躍動青春
最佳科幻·機甲動畫:水星的魔女
最佳愛情動畫:我內心的糟糕念頭
最佳音樂動畫:藍色管弦樂
最佳懸疑動畫:天國大魔境
最佳奇幻動畫:為美好的世界獻上爆焰
最佳劇情動畫:我推的孩子
最佳喜劇動畫:物理魔法使馬修
最佳動作·冒險動畫:地獄樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞