床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
我今日就買咗tempur
~30k
希望係冇選擇錯誤
嚴重over budget
佢有個系列tempur one 係平啲 絲打有冇試過? 係咪差啲?
都係嗰句
最緊要去現場試
我覺得好 你覺得唔好 都無用
ok
但絲打點睇記憶綿 vs 彈弓床
我就係sealy彈簧床轉tempur 太空棉
彈簧床我感覺係有兩段感受 一開始係軟 落到某個位置就硬
太空棉就得一種感受
所以冇話邊個好
最緊要都係適合自己
我想問有無人知sealy 係咪長期都做半價優惠? 依家我睇啱左幾個款(hotel luxe, hotel sensation 同埋resort major )有無巴打有用後評價 呢幾款入面 大家會揀邊隻
係simplylife買左serta同床架
但岩岩先發現原來間野都黑黑地店
好就好在床褥係由serta直接岀貨

希望床架都唔會等太耐 有冇巴打試過係個到買嘢?
5呎 $10000內 鍾意瞓偏軟 有咩揀?
而家買左隻香港雜牌都唔錯
睡舒適?
我都鍾意瞓偏軟, 但係見上面大部份人都係買偏硬款
點解無咩人講tempur
其實我覺得大牌子除左好貴個d,唔係買雜牌仲好,當要試
軟床開頭係瞓得舒服,其實你自己都想像到咁軟既床承托唔夠,側瞓條腰會沉左落去,瞓耐左腰會痛。全程仰睡可能好dd 但條腰都係彎d 肌肉就會拉緊
軟既床係指面嗰浸軟, 下面底一樣有彈簧承托

側瞓盤骨位沉左落去係好正常,
咁先保持到條脊骨一直線,
相反太硬會成唔到直線
我明你講咩,現場試先會知有咩分別,有d 個墊太厚未去到個彈簧位就會好似瞓係舊雲。輕既人要瞓軟d,重既人反而要硬返d
正解, 體重同睡姿真係好大影響,
所以平時見啲人評價同一張床褥,
有人話好正, 有人話垃圾, 就係咁解

用緊 係幾好
sealy訓落去同酒店張垃圾床一樣都有人吹捧
本身訂Sealy Lafayette,改咗Richfield希望無伏
Richfield好過Lafayette好多👍
硬床褥除咗雅蘭運動,仲有咩推介
之前買左張雅蘭悠洋8吋半,都係太淋,訓到腰痛
筆直5k 無分軟硬 有無巴打知有咩床抵屌 睇緊雅蘭Morpheus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞