床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
買咗 幾好訓
ching買咗邊款? 幾錢入手?
土炮嘢好堅,十幾年仲新一樣
Hannover final 折實$4800
我係queen size
一定揀serta!!! Serta 性價比高舒服! ,Simmons 瞓到背脊痛,好多人都話
點解大家唔睇dreamworld wonderland 係Conrad 類似嗰張床褥
Serta邊度買會較平?
想分享下比各位巴打參考吓我瞓咗幾年親身經歷
4年前買左張4sale 嘅Posturepedic Plus Medium Pillow Top,初時去試嗰時係真係幾好瞓就買左翻去,

頭個一年張床完全冇問題,每次換床單都有掉轉張嘢,因為買嗰時佢同我哋講會襟訓啲。

但年幾兩年前開始就覺得張嘢喺條腰個位凹咗入去,直頭好似扁咗,瞓落去就好似成個人U型咁,朝早起身條腰會好痛。

之後同老婆換邊訓,可能佢輕好多,佢嗰邊就冇凹得咁嚴重,如是者又瞓咗年幾,早兩個月前又開始凹凹地,但冇嗰邊咁嚴重,最後都係決定換咗佢

尋日去Sealy門市就買咗張Crowne Sapphire,希望買硬身啲嘅會好瞓啲,又冇咁易下榻,同埋個sales話個彈弓唔同啲,因為水貨嗰啲係獨立彈簧,行貨嗰啲係連鎖彈簧,有冇訓開行貨版Sealy嘅巴打分享吓係咪真係有唔同?
凹是pillow top
瞓咗張硬床十年 本身少少寒背 點換枕頭瞓醒都係腰酸
有無人睇過sealy Crowne Orchid (泰國製) 覺得點

係永安睇中左sealy premium II 試完好似都ok 心郁郁想買想問下一萬左右重有冇其他推介
想請教小朋友床褥大約5000-8000 budget 有咩推介?
暫時心水係DPM, setra, origin
永安買咗serta Brighton爽丫
都係嗰句床褥要自己試先知 但大牌子通常唔會失手
有問題都係你嘅骨頭合唔合適問題
獨立蛋黃我都覺得唔持久 過幾年就會凹 連鎖好啲
不過你起身會容易少少嘈到另一半咁解
獨立黃訓耐左真係會變形
張床今日送到屋企,同老婆訓左個晏覺起身冇腰痛,雖然張床係連鎖黃,但又冇我老母個張海馬落床有啲彈弓吱吱聲,可能新床褥仲未出現啲聲
有吱吱聲嗰啲唔入流
裝修同買傢俬已經用左好多錢,之前畢竟只係target cheap cheap 床褥, 見到呢個post, 好想買啲貴野,大家快啲說服我去買張靚床褥,畢竟每日用1/3時間同佢相處。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞