床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
大家用緊咩床單
有冇推薦
Same 訓到腰好痛
海馬仲好過佢
ikea都有軟既款
有冇emma code
買就買Sealy, 唔好貪平買emma
有咩好推介
去門市試,蓆夢思都好
係simplylife試左隻Simmons日本製nara覺得幾好訓
但4呎半都要成萬蚊,同埋又少款試,覺得唔值呢個價位
仲比個sale串話晏d再黎最後一隻可能都無埋架啦
屌成間鋪得幾隻款試,唔想咁快扑鎚做決定
聽完佢咁講更加唔想幫襯佢,反正又唔急買,都on99
每次睇床褥都覺得d價錢透明度好低,完全無渠道知道邊到折頭高d
係要人walkin去睇下咩價位,專門店話做緊折都係無實價標出黎
係咪呢d大牌子都係pk d
呢到有無skyler用家? 想問下咩評價?

自己去左showroom試感覺好特別

訓落好挺身比較硬 但包到成個人咁 即係接觸面大

我試過emma太𣺉唔鐘意
有咩唔好? 岩岩想買Emma黑鑽
朋友貪平買咗無彈弓果款,睇左兩年骨科加物理治療
Emma 真係麻麻地 太淋 淋得黎仲要勁焗唔透氣
失咗眠成年 每個禮拜幾日眼光光望到凌晨4點先訓到
左搞右搞先發現原來係張床褥
可能係我訓開硬床褥 emma淋得濟
有冇師兄買左sealy 最新果款hotel signature crowne belmont? 好唔好訓?
同埋sealy 行貨係咪成日有折?
垃圾之中既垃圾,你頭一兩次瞓會覺得個冰絲面好涼,之後就會開始起毛粒,佢床面設計微微突起,面頭好跣,你會覺得sir左去左右兩邊,一啲都唔舒服。

當初以為張床越厚越巴閉,咁厚係用唔着(我估),瞓過幾隻床褥,中厚度~25cm好似反而最好(上層係記憶棉+啲咩咩散熱,下層就係彈弓+支撐),俾你咁厚你瞓得晒幾多,你咪又係瞓面頭個1/3。
*如知識出錯誤請指正*

總結origin千祈唔好買,我已經係買最高規格個一張,半個月之後即刻退左。

真實用家體驗,血、時間、金錢的教訓,打手成世溝唔到女。
uniqlo airism

舒服 性價比高但冇被袋
呢點有d麻煩
emmas blue mountain 中國製 $8900 抵唔抵
加多少少買日本製Simmons
老豆無啦啦換咗張sealy palatial crest比我
點知係軟到cls 未試過一覺醒
半夜永遠都要醒醒拉筋
我已經畀咗兩個月磨合期 都搞唔掂
本身仲要有脊柱側彎 真係想死
佢話件嘢成兩萬幾 宜家唔知點算
唔啱都係要換啦
爬晒google 到既連登床褥文

本來想盲買emma就算, 一黎筆直啱,二黎有個post極多人吹捧

但入番黎討論全部牌子既post基本上10個有9個都話唔好買 同埋都好似有幾個用家都準備退錢。

sealy貴幾千蚊(真係幾貴), 但如果真係好似大家講咁好,其實用咁多年都可以含淚接受

不過想問下sealy(澳洲) 咁多唔同款式, 到底有冇人知其實有咩分別 剩係系列都十個咁濟 每個入面又有2~3張床褥

同埋我見有間叫pickmeup既澳洲代購 , 買sealy平均平6成 不過得一個巴打有話試過呢間野。 想問下仲有冇巴打用過呢間野? 冇就都係好似去專門台/ 4sale 買穩陣d
黑鑽定另外兩隻
emma 係黑鑽定其他兩款?
多人叫買Emma 係班窮L 以為用佢優惠碼有$500回贈,點知emma 話要提供優惠碼客人個人資料先有得回,而家無窮L再推post。
買床褥去試岩先好買,唔好網上代購
差好多 真係好甘 但好似真係冇乜人代購過, 都係算, 買到質量唔好既真係冇野做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞