床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
emmas邊張?
emmas邊張?
其實點樣係專門店試果陣就知d床褥岩唔岩自己? 訓一下試果陣好似好多張都舒服,怕買左訓幾個月就中伏
我都驚緊,你去試嗰時個人嘅緊張程度、姿勢狀態、衣著、瞓嘅時間長短都唔同,再加上demo新舊、床板定魚骨架又唔同

我之前去IKEA買床褥去試同真係送到已經覺得唔同,起碼都有得退換
但如果買D貴價又冇得退嘅,又真係來到又或瞓得耐先唔啱,都唔知點好
訂咗sealy 4個月終於到
ULTRA PLUSH都挺身過以前張獨立彈簧床褥
邊位强化又夠硬淨
舊嘅訓上去無乜野
坐係到就凹入去
企係到會差唔多踩到床底
好似永安有?
舊嘅咩牌邊張
如果想硬身d, 用床板定魚骨架?
hello
專賣店試左backcare luxury 覺得幾好
但見sogo就快有beautyrest nara 特價,差不多平一半
有無師兄可以介紹下2個分別?訓落去覺得差不多
https://www.pricerite.com.hk/hk/zh/news/mattresscampaign2022.html

有冇人係實惠試過換貨?佢聲稱有180日試用
會唔會諸多藉口唔俾你換
雅蘭綠瑩系列係另一條line
官網唔見有......
想問大家用開邊個牌子嘅床品?
Airland 得唔得?
sealy + tempur。
訓覺野唔會慳
前兩日去咗試,哩幾款覺得都好好,大家又俾啲意見來呀? Thanks!

Option 1: 2萬budget
Sealy Lexa
Simmon Japan tsubaki or Canada Beautyrest Karolina
King koil hotel series made in Taiwan
Serta Tasman

Option 1: 1萬budget
Sealy Maison $12000
Serta bel-air $14000
同問,側瞓多
有冇巴打試過re pillow?
試左Hush 都唔錯 不過旗艦嗰隻好q貴
問係冇意思 人人個頭感覺都唔一樣
有冇人買過Sealy Posturepedic Plus Medium 黎訓
之前係門市試過覺得幾好
但又見有人話太軟之後訓到腰酸骨痛
1 萬budget 內揀佢係咪差唔多
嚟緊準備搬出去住
唔夠一個月買貴床褥好似唔夠時間
IKEA雙人床褥其實係咪都考慮得過?
鍾意比較硬身,大概$4-5000 budget
有冇人試過IKEA床褥O唔OK?
sealy入門級都係6k左右
點解要買Ikea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞