床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
師兄呢張係premium platinum ii? 偏軟定硬身?
Wanaka 同Tasman 訓落去唔差太遠
但六呎床價錢差8000蚊
夠買多張大陸製
最尾都係買咗Northland
好似包覆感強過Wanaka少少(雖然有人話兩張99%似)
咪撚買,我就係貪快貪平買,宜家腰酸骨痛係咁睇醫生
hi ching, 請問有冇買,感覺如何?
話說我見佢平買Emma Hybrid 床褥 ,覺得太軟
唔知係咪個人問題 覺得平訓上去好似條脊椎被嘢定住咁
一個人訓雙人床褥 訓左大半年之後訓得多d嗰邊明顯係比較扁左
變相少d訓嗰邊都訓唔到 因為會斜左落去
有冇邊類型嘅床褥可以避免到?
訓緊睡舒適 A500
無, 幾貴都係會咁, 你要三五七時轉下反下張床肉先得
我反而調轉
買左ProAdapt我老婆就好鐘意,因為當日就係同佢去試,佢覺得最舒服
我訓左兩年,基本上晚晚發夢 我都唔知點解
又冇話訓到腰酸背痛嘅

我換tempur前就係試左個月emma
我老婆反而覺得Emma硬,會好似頂住條腰咁
佢唔係面頭個層硬,而係張床唔會跟住條腰咁貼住托住你
暫時試過好多
煩惱緊買
Simmons 美水Beautyrest black K class firm (其實我覺得佢淋嗰張仲舒服 但真係太厚同老婆覺得太淋ban咗
Sealy 港行Richfield
有無人買過呢兩張

見到4sales仲有張sealy澳版折完賣3萬2 軟硬度介乎richfield同lafayelle之間

美國tempur電動床 7000蚊就買到最新款 仲要有25年保養
香港tempur賣個垃圾十幾年前既舊版 收50000蚊仲要得1年保養

痴撚線
用咗5年Sealy,購自4sale
個人同另一半都唔啱,加上已經瞓凹咗

以前瞓金美夢>5年,適合我哋多啲
有pillow top 係咁.
買行Simmons
最後買咗 Simmons artina, 好似唔見網上有 comment,希望啱用夠承托
有冇人用緊雅蘭therapedic new jersey 床褥? 想知好唔好
有冇人用skyler覺得點
諗緊skyler定雅蘭
買咗Sealy Posturecare Optimal,喺家居展試好似幾好,有無ching知好唔好?
想請教大家
有無人知道Sealy spinecare original 好唔好
26號前有個優惠 想諮詢大家意見
Lm
朋友做hotel , 都話雅蘭性價比高
試過都幾舒服 最後ching有冇買到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞