床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
想知你買混合定係pro?
我買普通果款Hybrid咋
有彈弓
佢面果層係乳膠同記憶棉 底係彈黃
btw咁巴打覺得tempur點
我依家都訓得唔太好想買張有力D既床
有冇推薦?
邊個型號 幾錢 留個TG?
Tempur sealy airland hush origin emma emmas 大家會點排? 邊個model推薦?
係呀
一定係最好
仲要呢口價
sealy,其他垃圾
住一年就準備飛加拿大,有冇啲頭一年好瞓又平嘅
間房地台設計King Size基本都放到
半年前退左張瞓左兩個半月既origin(舊post分享過)
當然係瞓到出哂事先退
其後經朋友介紹知道dpm
當時了解左佢個點對點系統好buy
which佢中層會對應你pat pat同膊頭兩個位整軟d
而家瞓左半年可以好負責任同大家講
dpm有點對點系統既床褥係好惦
完美support到成個背
側瞓既話膊頭壓力係細其他床褥好多(小弟87kg)
床褥只推dpm
dpm 都有好多款 你用緊邊款
我用緊ashford
但我覺得最緊要係中層個點對點系統
其他係軟硬度,順滑度同會唔會干擾到隔離個個既分別
有冇巴絲買過澳洲水貨Sealy queen size度褥,官網話Queen size 長203 cm,4salehk就聲稱度到200 cm。究竟實際係幾長,因為203cm啱啱好唔夠長🥲🥲🥲
訂左睡康寧 有無巴打都有用呢隻
見少人講
我發覺一張千零蚊既西川床墊仲舒服過sealy成皮野既床褥
親身去4salehk門市度下囉
咁癲?點舒服法
承托得好似平均啲,但訓左一個月左右,唔知訓多幾個月會點
最近試左 Emmas 澳製既Manbarra,比起席夢思感覺仲舒服,但見有人話好快凹,有冇Ching有comment ?
你問佢地,只要係中國公司,就🐶也不屌
上黎問曬9氣啦
自己覺得舒服咪得
就換床,想換床褥,對hush同origin果2隻10/10.5吋有興趣,有冇ching瞓緊?
屋企訓緊好硬既床
依家去試床褥鍾意啲淋加包得好緊的
平時有腰痛所以承拓力好重要

到底淋係咪一定會腰痛

好怕好似大家咁幾個月後睇醫生
Emmas係大陸牌,澳製係搵澳洲大廠 a h beard 代工,叫做澳洲最大床褥廠。大陸造line就唔好買了。
想問下5萬budget king size有咩好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞