床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike

啱啱買咗呢張,$8388
邊度?
千祈唔好買軟. 初時好訓,訓多腰骨有事. 我覺得最少硬度要back care. Sealy 唔得.

最緊要睇你則訓定平訓,要由身到腳成一直線. 最好平訓屎忽同背成水平. 屎忽越跌下得多你越快睇骨科.

所謂hotel series 不適宜長訓
啱啱八左張addy ok pass.
$3500 emma original 買唔買得過
我覺得瞓係到軟得嚟又會有啲承托力
但如果係坐/企係係到,會凹得幾勁
唯一問題係唔係幾透氣
每次換床單都張床褥底同床架個位都濕濕地
咁大個人都未買過床褥
瞓咗10幾年硬床褥
唔知適唔適應到
永安
我最後搵左澳洲代購個間買左LOVELL 對應型號, 8K港紙到. 未計運

希望收到貨
有冇人用緊hush home?
想知有咩評價
你去試Simmons. 其實我地有幾個Fd 上大陸訓啲大陸床話仲好訓. 不過我未有時間睇. Sealy 由平到貴都試過唔得.
4 sales 個啲好淋
Serta 張otago 好舒服,但唔訓得耐.
IKEA 唔得.
我都好驚瞓唔慣
啱啱買咗張Serta Cromwell
去咗幾次旅行先發現自己瞓軟床先瞓得好。但冇睇到係用咩床褥。打算考慮買magniflex或者sealy 最平嗰款。巴絲有冇咩推介同評價?
訓完SIMMONS 枕頭真係好後悔唔一早買, 一晚就無哂頸痛 勁撚到!
經常瞓覺上背雞翼位同埋中間脊椎位好似成日受壓咁,成日瞓得唔好,試過放枕頭晾喺隻腳度,就到尾龍骨位唔舒服。換過好幾張床褥都冇用,次次一開頭都幾好瞓之後又開始麻麻地。而家用緊阿芳婷點對點嗰張床褥。
枕頭我張床都有三款,係幾舒服但係始終冇個啱,所以我覺得主要係床褥問題。

想知點樣先可以揀得到啱自己嘅床褥?
身體側同臥都成直線
屎忽位要硬過上背位. 呢二個位臥時要成一直線,腳也要人不可v字
How much
有冇硬床,枕頭推薦

成日訓到頸腰痛
800一個枕頭?
好好用?
Simmons
美製水 vs 日製行
同價錢,好難揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞