床褥 集中討論區 (5)

544 回覆
4 Like 1 Dislike
畢竟每日用1/3時間同佢相處。

呢句仲唔夠?
巴打想問下去邊度試Sealy 比較好?

早排見佢SOGO有,但冇時間過去

上星期打完風經過荃灣廣場見佢有搞Roadshow枕頭買一送一
就係你最尾嗰句
我墜進了sealy與荷包之對決
Serta simmons 都有中國做嘅唔使一萬 質素相當唔差

睇你接唔接受 我係永安serta 減價買嗰張都相當唔錯
八千但係一啲都唔差
Serta 係mesa?
我試晒泰國做嘅Sealy 我覺得都係爭啲爭啲咁
同埋你講嗰兩個牌子都覺得太硬

我幾鍾意彈吓彈吓
Simmons china better than Serta china.

Serta china 試過床cushion 太薄,人骨頭同鐵線哽到痛.

Backcare 3 就用左耐既就無凹. 但有厚cushion 就會,軟身彈弓就唔知.

唔會sealy 試過大部份港行無張得.(由低至高試過)
其一基本靠cushion. 腰背托唔起.
4sales 大淋.
忠告

唔好只顧感覺.
一定要顧脊骨.
平訓屎忽要同背成水平,腰後要有curve ,平和向後灣很危險.
側訓也要直
我裝修由simmons換咗serta
中國製嘅serta都有好多唔同款 有硬嘅有軟嘅不能一概而論

so far 訓d得非常舒服
sealy係咪貴價款先ok?
我想買承托力夠硬度中間咁既款
係咪多人話佢地偏軟?
3.5尺床其實係咪無咩選擇
DPM 組合式個隻?
Ikea valevag想問特級承托同超特級會唔會差好遠 睇哂幾間display都係得超特級放出黎
唔一定 試左好多張 最後買左泰國製Resort Maison
反而覺得澳洲製嗰啲太淋
買左呢個5呎床,覺得幾好,送左枕頭、被、床褥保護墊
見到大家對床褥研究得咁有心得訓得出有分別

但自己起去到試訓覺得張張都差唔多好好訓好想訓覺 係未反而唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞