加拿大新移民誠實分享區 (4)

1001 回覆
529 Like 228 Dislike
Markham 香港人分分鐘多過香港
美國有喇,全球都有,blockchain 變種版
但你信唔信d 錢係大陸先嘻嘻
你老母個閪 低人工我都算 仲要唔足鐘 一係叫人早走 一係直接同你講聽日無schedule 唔洗返 屌佢老母臭閪 細公司俾狗做
It 本地人都死啦
落左去美國做個d 比人炒左再搵唔番都要番黎
Winnipeg 冬天凍到仆街
郁啲都負二三十度
拜登巴,好耐冇見喇 我是戚巴
我棟condo目測香港人/大陸人/其他人各1/3
冇用,我上年email投訴到今年,初初都會有d template 覆你話唔好意思blahblahblah,到今年唔知係咪見我太煩,或者已經認得我email,連覆都冇再覆過我
但我都有keep住投訴,等佢知道呢條巴士線係有人搭+有人關注
雖然係廢話,但真係好睇個人經歷。室友一早頂唔順翻咗香港,得翻我一個人住,今年三月開始接二連三經歷分手,香港兩老一齊入院,一個做大手術,一個癌症三期,自己仲讀緊書就嚟grad,一路apply工但都冇回音,前境未明,好多事都覺得無力,加上宜家一個人生活,比以前任何一個階段都更加獨立,雖然呢到都識到唔少朋友,但都係會怕打搞人,更加怕老母擔心,所以唔開心都唔敢講,只可以頂硬上。
非教徒,但認真覺得教會幫到你
加油
黎明前嘅黑夜係最撚黑暗

所以香港班仆街拎完外國公民身份返香港生活
接二連三分手
同fb啲移民gp一鳩樣
只準唱好加拿大
屌兩句就衛兵上身圍剿
仔就頂落去啦女嘅話大把狗公安慰你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞