[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(38)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

Seeking pier?

ceo blog
社區杯 23/9 舉行
25/8 港超開季

25/8本來諗住過大海支持我賭撚馬拉狗

尖vs畜力咪可以去

揭幕戰正路應該唔係旺角場傑志對乜乜就係西方對乜乜啦
直線抽擊
https://www.facebook.com/hkleague/photos/a.485196208157332.122735.484506791559607/1636316786378596/?type=3&theater

公關又然

有火

唔知係邊個同事既手筆呢

我們慶幸還有一批係英超亞洲盃時期的球迷,會叫我們寫多點香港U22於朝鮮為香港比賽的報導。

呢句寫到1999
如果唔係有留意U22係同英挑盃撞期
真係唔會明佢寫乜

我們亦慶幸在英超亞洲盃舉行期間,有不少球迷希望我們為同一時間正在北韓應戰U22亞洲杯外圍賽的香港U22作多一點報導。(然後再句多謝佢哋支持之類)

等食飯期間隨便鳩改
ceo blog
社區杯 23/9 舉行
25/8 港超開季

尖vs畜力咪可以去

揭幕戰正路應該唔係旺角場傑志對乜乜就係西方對乜乜啦

應該傑志vs新軍
唔知足總會唔會買貝利個直播package

可以散買?
ceo blog
社區杯 23/9 舉行
25/8 港超開季

照去
港超WFC
923先踢就不如唔好踢啦
直線抽擊
https://www.facebook.com/hkleague/photos/a.485196208157332.122735.484506791559607/1636316786378596/?type=3&theater

公關又然

有火

睇完comment啲人又喺度吊入籍兵,心諗人地本passport都係寫中國籍,人地都要放棄自己原來既國籍stay7年架,究竟有幾弱智兼歧視先講得出?

好撚反智 問題其實係假鬼同蓄力

假鬼足總都修左例 根本就應該集中屌蓄力

其實呢個時候更加要槍口一致對外,唔明點解啲人要咁樣樣歧視入籍球員

啲無知撚就係鍾意含混歧義 將假鬼入藉兵撈埋一樣野黎講 大中華膠思想

Seeking pier?

-過去兩個季度港超聯的球員分佈-
2015-16季度港超聯:本地球員佔77%;外援球員佔19%;亞援球員佔4%
2016-17季度港超聯:本地球員佔80%;外援球員佔16%;亞援球員佔4%

畜力D大陸佬都係計本地
車車有冇40歲
細細個就睇佢
923先踢就不如唔好踢啦

中秋定乜鳩 點解擺嗰日踢
-過去兩個季度港超聯的球員分佈-
2015-16季度港超聯:本地球員佔77%;外援球員佔19%;亞援球員佔4%
2016-17季度港超聯:本地球員佔80%;外援球員佔16%;亞援球員佔4%

畜力D大陸佬都係計本地

蕭乜鳩:唔係鬼佬樣就得啦
車車有冇40歲
細細個就睇佢

早幾日岩岩32
車車有冇40歲
細細個就睇佢

早幾日岩岩32

唔怪得咁急搵碼頭
女人過左30真係老得好快
車車有冇40歲
細細個就睇佢

早幾日岩岩32

唔怪得咁急搵碼頭

但佢又真係幾正既

可以散買?

我上條link 睇好似全部係跟會買,110鎊一季
車車有冇40歲
細細個就睇佢

早幾日岩岩32

唔怪得咁急搵碼頭

但佢又真係幾正既

佢樣麻麻喎,樣佢家姐正啲
公民宣布簽下沈國強、摩西斯等五名舊將
禾達亦效力公民
公民官網:

2017/8/1 - 2017-18球隊陣容

2017-2018球隊陣容,「永不言棄,全力以赴」

教練團:教練 貝可泓、助教 朱國權、蕭援朝、馬嘉祺、佐真奴
守門員:張煒昌、區德安、*鍾偉豪
後 衛: 馬嘉祺、梁卓彥、亨利、潘錦傑、*摩西斯
中 場:陽光、歐陽俊、陳健輝、張宇森、*陳韶遠、*馮啟匡
前 鋒:袁立翔、胡振威、*沈國強

*新加盟球員

球隊非常感謝7位離隊球員為球隊所作的一切努力及貢獻;崔凱健、唐占士、安巴、甄梓勤、李樹烊、李家進及米高。

對於公民球迷來說,5名新加盟球員也有一定認識,因他們全是公民舊將。(圖左至右)
摩西斯:為公民上陣9個球季2004-2013
馮啟匡:為公民上陣5個球季2007-2012
沈國強:為公民上陣4個球季2010-2014
陳韶遠:為公民上陣1個球季2013-2014
鍾偉豪:為公民上陣1個球季2015-2016

(版權所有。文字及圖片轉載必須列明出處)
禾達亦效力公民

雙貝真係球圈大好人......唔係反話, 真係好
禾達亦效力公民

官方個名單無禾達喎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞