[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(38)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

出年搞唔搞都唔知 點樣歸屬感

區隊咪唔會收皮,其實香港搞18間職業球會咪算,港超8隊港甲10隊

可能有人覺得香港唔似外國d波係植根城市,唔岩玩歸屬感,但唔用歸屬感我真係諗唔到用咩誘因叫人睇港超。睇下南華,球迷係可以因爲成績差而無咁超過一半

南華無左咁多人叫座力都依然數一數二

南飛傑東近年都有搞得好既時期 基本盤都各有1000以上

地區隊較多基本盤都係元朗大埔 你諗番沙田黃大仙深水埗踢頂級聯賽咪又係無咩人睇

聚唔聚到球迷好睇個會有無心搞

元朗唔係派飛撚有咁多人咩

咁冇可能一步登天既,慢慢黎先可以吸多啲fans

元朗班c9同小朋友有幾多消費力先
日常洗費七除八扣之後應該唔係淨好多,派下波飛先,一步一步黎啦

agger ching
你叫南區派飛 會唔會有咁多人先好講啦

我只係覺得社區同球會既凝聚力係要慢慢黎。我長住悉尼,西流都有keep住去做探訪,關懷周邊社區既弱勢社群,周不時去探訪醫院病人,學校等等。每支球隊都有佢本身既方法去吸納fans,既然元朗呢個方法係work既,又有乜所謂

場場波都坐唔滿,派飛同平有乜所謂,等多D人睇先算。

出年搞唔搞都唔知 點樣歸屬感

區隊咪唔會收皮,其實香港搞18間職業球會咪算,港超8隊港甲10隊

可能有人覺得香港唔似外國d波係植根城市,唔岩玩歸屬感,但唔用歸屬感我真係諗唔到用咩誘因叫人睇港超。睇下南華,球迷係可以因爲成績差而無咁超過一半

南華無左咁多人叫座力都依然數一數二

地區隊較多基本盤都係元朗大埔 你諗番沙田黃大仙深水埗踢頂級聯賽咪又係無咩人睇

日常洗費七除八扣之後應該唔係淨好多,派下波飛先,一步一步黎啦

agger ching

我只係覺得社區同球會既凝聚力係要慢慢黎。我長住悉尼,西流都有keep住去做探訪,關懷周邊社區既弱勢社群,周不時去探訪醫院病人,學校等等。每支球隊都有佢本身既方法去吸納fans,既然元朗呢個方法係work既,又有乜所謂

true

agger ching

true

港超隊:我扔落山都唔派呀
由傑志借畀夢想FC嘅守衞羅梓駿喺第二節諗住護住個波出底線,點知被身形好健碩嘅梁諾恆從後撞到彈開,可能落地唔好,右手就彎咗,睇落多數斷咗,即刻call救傷車到場送咗去聯合醫院;夢想行政總裁梁智駒噚日話,初步檢驗完,證實手骨斷咗,至於使唔使做手術,就要等醫生進一步檢查。

夢想FC教練梁志榮賽後話:「其實羅梓駿已經食晒個位,細佬(梁諾恆)仲撞埋去,可能落地唔好,呢啲意外都好難避免到,估計佢要唞一個月。呢個場每次比賽都有事發生,轉返草地可能好啲。」

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20170801&sec_id=25391&s=0&a=20107793
求驗客手記:夢想羅梓駿跌斷手九龍灣「殺人場」重現

梁細佬

agger ching

true

港超隊:我扔落山都唔派呀

true
見到啲巴打話再唔分地區踢好難有凝聚力同歸屬感 其實好認同 我覺得應該由啲青訓做起 1x歲果啲 要啲細嘅佢自己踢果區或者球會有歸屬感 因為我見細嗰啲區隊球會青年軍 隔一兩年又跟個教練轉會 我意思係係佢哋年齡層踢得好嘅成日都轉來轉去 跟本冇所謂話死都留翻喺自己一開始踢果隊 咁可能又係因為佢地想進步先轉來轉去 但咁就真係好難令之後啲球員對自己球隊有歸屬感

全港運動會分左區 有幾多人睇

全港運動會舉行,有幾多人知道存在緊?
見到啲巴打話再唔分地區踢好難有凝聚力同歸屬感 其實好認同 我覺得應該由啲青訓做起 1x歲果啲 要啲細嘅佢自己踢果區或者球會有歸屬感 因為我見細嗰啲區隊球會青年軍 隔一兩年又跟個教練轉會 我意思係係佢哋年齡層踢得好嘅成日都轉來轉去 跟本冇所謂話死都留翻喺自己一開始踢果隊 咁可能又係因為佢地想進步先轉來轉去 但咁就真係好難令之後啲球員對自己球隊有歸屬感

全港運動會分左區 有幾多人睇

全港運動會舉行,有幾多人知道存在緊?

元朗仔表示知道,因C9有幫宣傳

叫佢快撚啲死左去啦
原來係南華勇士借公開平台抽抽kid仔水
咁我唔批評佢了

大多是外國人 只有兩隊
1畜力 2小桀仔

南華全盛可以出到伊達、福福、家蛋仲有四個外援 tim

重有摩西斯

依家去左邊
原來梁志榮又冇撈畜力
原來梁志榮又冇撈畜力

Old news is so...
原來梁志榮又冇撈畜力

岩岩出冊
原來梁志榮又冇撈畜力

岩岩出冊

黎緊港超好似軍備競賽咁
快啲開波啦
朱兆基掛靴

明明仲踢到
朱兆基掛靴

明明仲踢到

俾D機會後生仔
香港要搞區隊

香港
九龍
新界

咁比較好

最多加個離島
香港要搞區隊

香港
九龍
新界

咁比較好

最多加個離島

18區組成10-12隊
希望有fans base
ricky條片個嘴仔
香港要搞區隊

香港
九龍
新界

咁比較好

最多加個離島

18區組成10-12隊

仲可以整埋西九隊, 比畜力大陸仔踢
黎緊港超好似軍備競賽咁
快啲開波啦

到完季又會有兩三隊嗌唔搞
港超風火輪
香港要搞區隊

香港
九龍
新界

咁比較好

最多加個離島

18區組成10-12隊

仲可以整埋西九隊, 比畜力大陸仔踢

西九愚民中心球場
新球季big 4預測

傑志和東方可穏佔big 4 兩個席位

另外兩個位將由大埔、南區、飛馬和畜力 去爭

流浪 vs all black fc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞