[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [28]之糟質yahaha

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
改裝用料?
其實以前作計
一套係GAME內有, 一套係AMIIBO出

只不過今次GAME內就有齊AMIIBO出既裝備咁解
未齊裝唔入得
好似創作團隊話考慮到遊戲觀感 如果空島太大 係地面望上去會好多野遮住個天
門口見唔到有人,又唔畀我入,我齊裝
著住 敲鳩佢門
鬼神裝同蠻族裝套裝效果同防禦力都好似唔同
同埋鬼神裝算係最好升既一套(用料數量最少
升左做幹部未
我試過用 唔知點解佢衝左出黎 冇效
Btw 有分前後門

後門入唔到
勁難跌出黎
不過裝完加獸神弓x5
秒左boss 1/3血
你搞清楚, 唔係我去做comparison
而係有人講「其實open world 類嘅game 本身重點都唔係劇情?」
咁結果而然係咪open world類就等於重點不在劇情?

zelda唔係賣劇情 會直接導致 open world類game重點不在劇情?
我屌zelda角色敘述不足, 而zelda唔係賣劇情
我屌嘅位有咩問題? 啲撚樣一直用setting嚟反駁係有咩意思?

仲有, 文末短唔係寫唔到一個好角色嘅藉口
點解botw幾篇日記同一個DLC就可以寫到烏爾波札比起其他英傑更有魅力, 點解寫到可以透過烏爾波札可以側面推動到zelda同link嘅關係?

佢係曾經做到, 而家做唔到, 所以我出聲批評
憑咩啲弱智一路講話zelda劇情不嬲唔係重點一路揾啲弱智藉口去兜冇問題?
holy shit. 唔知前門係邊,我係個神廟附近入口入唔到去
戇鳩!兩套裝根本一樣效果,鬼神要龍料仲煩啦
所以我冇話botw嘅英傑出好大件事喎
我係話totk嘅新賢者有問題喎

個地方俾魔王攪所以要報仇, 咁全世界都有呢個仇喇, 點解要嗰堆新賢者
當一個動機其實同全世界都一樣時, 咁點解呢個角色仲稱得上獨特?
點解要指定呢個角色? 尤其前賢者只係一萬年前應承zelda, 根本派邊個同血脈嘅人上去繼承力量都一樣講得通

啊所以班新賢者有咩咁獨特?
沙漠 卡爾薩谷盡頭
龍料先易,唔駛打又易track佢每樣又剩係用一粒
剩低d料都係每樣要兩,三粒
同其他裝下下要十幾廿粒冇得比
有無人知
你言語中不斷指出呢度啲人個個都係弱智都係比你次等嘅話好難有人同你平心靜氣討論
我覺得你所有point 都好啱所以可以case close啦
我覺得你講呢個先係真
因為新賢者能力比較突出?
今集都有提過佢地係族內特別勁既人
就好似link咁,士兵/劍士一大堆
但係得link特別好打
籍口姐, 要保持觀感總有方法解決唔係斬腳趾
用amiibo可以出多幾件拎嚟賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞