試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (76) | 製作經年,炎上準備 | 相見好,同囚易 |

1001 回覆
30 Like 98 Dislike
好遠 啲人細細粒
冇睇1,呢集幾好睇,但真係好食玩家既效果
修、米、良都知道要做效果先好睇好笑
好似泰妹一開波咁,呢樣又唔做果樣又唔做扭扭拎拎唔推進遊戲就會好悶
如果再搞,嘉賓玩家要揀啲肯玩識玩先會好睇
製作經年,炎上準備
https://youtu.be/jcU5lgfml1I
《同囚易》EP1 : 相見好同囚易|試當真
6月1日
彩色 | 2023 | #實境節目、#同囚、#社會實驗 | 粵語 | 中文字幕 | 30’ |

故事簡介:
二人一組分別住進陌生的地方三日兩夜,他們首先要解決金錢的問題…

主演:

蘇致豪 @official_sochiho
陳穎欣 @yannyyc
游學修 @neoyau19
陳苡臻 @krisssca
許賢 @official_huiyin
L.d發(xx)@ld_fat
試破克蘇魯都係Nero做MC好啲, 熟好多
Ern9幾kick下, 唔太熟, 同成日唔記得講要睇咩數值, 要擲到幾多點先做到件事
冇計架 呢d真係要做得多先會hold得好 所以一定要hold多d
咁梗係佢地自己試GAME, 自己玩時試多啲啦
仲係咁生手就做直播MC HOLD GAME
做觀眾嘅觀感聽感同體驗都好差吓
可能已經有咁做 同埋可能nero未玩呢個劇本 一做MC就冇得玩架喇
ern9係第一次hold game就做直播
算係咁
只能夠講呢啲game好似狼人殺咁
個mc 要好熟好熟好熟, 要200%熟隻game, 先會玩得好睇
"算係咁"就已經做直播嘅mc, 真係唔夠
反而覺得佢地離鏡頭咁遠先係差,上次謝票場咁就差唔多
會唔會係因為要包埋個角色數值喺畫面度先咁遠,如果角色數值喺寫係Chatroom置頂定時改,可能可以近啲
啱啱聽完最後一集對談錄
成三個鐘
應該係咁多集最認真咁講上年三子嘅感受
原來腎都會反阿修枱
其實上次nero好多時都冇check san,連打怪物都唔使check就過咗成集都好似不停推緊佢地行咁,感覺上好趕,但係今次好似進度好似好慢但係居然都係差唔多時間定係個劇本本身短好多,ern9印象中只係用過兩次響鍾停佢地,nero控得明顯好好多

修唔似第一次玩?佢推到好多進度但係泰妹就好似太少做嘢唔敢做(雖然米良做好多嘢都冇進度都係要修推良仲不後半一直爆san冇得玩)

建議大家都聽下
直擊好多個大家想聽嘅議題
NFT 拍拖 腎仔反阿修枱 校花草選舉對Channel影響 等等
問佢哋有無後悔
個個都後悔NFT
連修都咁諗
睇嚟個打擊真係好大

佢用日本底線未出界個波嚟講都幾好
真係你點解釋都好
總會有人認為佢認為嘅先係真同啱
一嚟果期排山倒海嘅攻擊真係好可怕好難堪
二嚟之後為咗做番啲成績出嚟Chur到個個台前幕後死咁滯
劇場質素亦間接下降
真係得不償失
但係冇nft就唔會有今日,花草今際都係有nft先有?
諗住行兩線分開花草同日常出片呢樣嘢真係佢哋唔講都唔知咁大問題
火柴個句心底OS應該係屌又話唔駛搞最後又要我哋搞
仲要日常嘢照做

腎講豪哥濕晒應該係真嬲
修都無出聲
不過佢話當下反應係你jer住我做乜啫都好好笑
始終你個本大你先敢拎咁多錢出嚟攪,你有50萬資金你就話可以拎20萬出嚟,你得25萬你真係拎20萬出嚟攪?(數字作嘅)
無NFT筆錢可能成個music label都唔會搞啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞