買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
屋細咪Q930B, 短身D
投先用A95K + apple TV睇呢集earth at night in color,映黑夜森林裡面嘅眼鏡猴仔,螢火蟲,蛇,啲黑位+顏色+atmos surround叫聲真係正到冇朋友
https://tv.apple.com/hk/episode/tarsier-forest/umc.cmc.57pjc7yh7i6pav5lv1pfz6971?showId=umc.cmc.37dvcdop7ub4m8tx9fnczl1a1
我二百尾冇房
同埋睇rtings 930v990好似唔大分別
恭喜巴打~
用咩SOUNDBAR?
屋細,用緊q800b+9500s已經好正
有錢咪去攻頂
q930b好似有得加錢換stand
後日拎1V?
如果smartone 有機就係
AV amp 5.1喇叭,用部電視做中置喇叭
開到ACOUSTIC CENTER SYNC??
唔係,可以將av amp 中置output用喇叭線直接插入電視,個acoustic surface就會變成中置喇叭
8G2唔會失望,不過你用開865可能未必feel到
我玩LLAS都係有10%場景會lag
同埋1ii 都冇120hz
1ii個shamesung製 3x 對焦好廢
想問下,Sony 電視用sound bar。setting 果度要點set?
終於買左65吋a95k了 如果掛牆幾高好 google d文章話電視中心離低1100-1200mm
中心對住座位坐直眼球水平線向下掃8cm左右
唔該哂
想問A80K同A95K 除左畫面上既差別 仲有冇咩其他唔同?
q700b 有市場, 自己賣好過la
筆直有限買65吋OLED定75吋QLED好
坐係度離電視2.9-3米遠左右
有大買大
75吋好撚貴 65吋可以買QD OLED
想問一問,因為我響海外
OLED PAN 記 佢只得55LZ1500Z
我而家諗緊佢定 sony A80
但你2米幾的話65應該細到喊 睇唔清個種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞