買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Step 巴
請教下
屋企人想買部50' 多數都係睇下電視/戲
有邊部最推介?
Budget 3-5k都得
官網價錢永遠假
Panasonic TH-49LX800H 行貨
$45XX
1. 60hz IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養

Sony KD-50X80K 行貨
$46XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
部50x80k終於到左
但想問點解我插soundbar 岩岩開機要等好耐先喺soundbar度出到聲 手動轉又話音訊系統通訊失敗 一定要等幾分鐘後先用得
同埋開機佢唔會自動幫我開埋soundbar 熄機又唔會幫我熄埋 較大細聲又一時得一時唔得 明明個hdmi cec已經開左 部soundbar插之前部電視亦都冇問題
想問下呢個情況係唔兼容定點
CHECK下條HDMI線
唔該哂step巴秒回 本身諗緊LG 50UQ8100PCB
唔計信用卡回贈
平你3320呀 ching
好..唔該哂師兄
因為未入伙…準備今日出去睇下有冇岩可以落訂先
快, 6月應該買唔到了
收嗲啦
追po的重要性
巴打你冇睇紅色框?
官網假價都平過你
真價應該29000全包
唔要ps5好似減3000
去電器鋪睇, 65好似係正常SIZE, 77有隻眼要係咁郁咁望好似好攰
其實SUBWOOFER同soundbar 係唔係最好兩樣都有
你要用2.9-3米遠左右去望
就係3米左右望
最好, SOUNDBAR+SUBWOOFER+後置喇叭
你覺得3米遠左右睇65吋舒服就OK, 唔需要聽我講
不過用左1星期後悔唔好屌我
3米就係要85吋
冇所謂. 都冇贈品
要安排得好咪AVLIFE
g2依家都唔抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞