買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
48-50
LG 65" OLED TV C2 OLED65C2 水貨
14XXX
LG 77" OLED TV C2 OLED77C2 水貨
24XXX
LG 83" OLED TV C2 OLED83C2 水貨
37XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度高達850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
選音響系統
恭喜巴打~, 不過做咩唔要Q700B
2.5米係需要75吋~
對~
要多功能就SONY
畫質就應該PAN記更好, PAN記更光
其實OLED同LCD比更加難壞, 少左零件, 最少OLED唔會死背光燈
盛..澤水貨提供1年保養, 本身LG OLED水貨有3年PANEL保, 如果有事都可以運上去換PANEL

2.9-3米遠左右建議最少75-77吋, 最好83-85吋
喇叭有少量分別, 腳座有分別
電話120HZ用過回不了頭
購買水貨電視我推薦 盛..澤
2.9-3米遠左右, 65吋非常細, 實後悔
你拉到最出都有2.7米距離?
之前度過,牆身到梳化椅背係3.1米左右
拉出部機都係30-40cm 左右
背貼梳化就2.6-2.7米左右
坐直就2.4lor
SOUNDBAR夠唔夠覆蓋
夠啊,soundbar擺出d,同埋間屋深但窄,唔使好大都夠聲
唔想買咁貴
65A80K應該good enough
我屋企個部6年先壞,cfu話算耐
有咩soundbar推介 有無得買埋
budget?

有冇位放後置喇叭?

有冇位放Subwoofer?
講起SOUNDBAR S 巴自己買左未?
3-4千左右?應該乜位都有 裝修緊 8月頭搞店
8月先買咩都冇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞