買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
32吋直上咗55吋 a95k 太震撼了
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
想問吓step巴, 我見你推薦個電視尺寸都係大致跟睇戲個個, 但rtings特登整個mixed usage落去幫人決定而尺寸係細d
係咪對少睇戲嘅人黎講買細d會好d?
例如我會打機就買唔到咁大
呢方面可能要自己就
依個標價哪兒來的自信
40度視角睇戲正,但的確日用唔使咁大
https://www.courcasa.com/p/6Xnp
恭喜巴打~
補充一下,我覺得最少要30度視角
用活動架裝電視,睇戲時拉近d就唔使買77吋果d貴到飛起
1V 拎左未?
明白, 即係煲劇打機都唔太適合40度角
拎條毛
今日部Sony X80K終於黎到,但係駁左部ultra blueray機落去hdmi4之後就出呢個畫面唔知點搞
你轉輸入去HDMI4
我就係已經轉左去hdmi4,剩係有音樂聲冇畫面,以前經amp駁都未試過咁
HDMI SET 增強MODE
今日裝咗qn90b
想問吓如果電話app開YouTube 之後link電視,有冇得跳過畫中畫功能直接播YouTube?
Thanks
電視你要駁返落BD 機嘅HDMI 1 接頭因為依家高級啲嘅BD 機都會有兩組HDMI 輸出接頭,分開聲音同畫面
係一個去音響一個去電視咁?點解要咁做?
想問邊度買qn90b最抵?依家仲有冇啲優惠?
剛買電視 想問下條駁牆天線叫咩頭同有冇推介?
用緊舊果條好似唔係好清咁
RG6
唔該晒終於搞掂
如果今年冬天入伙,係咪依家買定先最好?
65a80k 好似幾好
冬天先買都OK啦~
見上面生命賣幾抵
過左6-8月新款就會開始減價?
你12月左右買就唔算貴
不過唔夠現在平, 不過你想現在買也可以既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞