買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想問問,剛剛av生命睇,a80k 65” 送a3000 生爸。$16180….想入手。底嗎?
不錯
有冇邊款配LG 電視好啲
Samsung Soundbar

Q800B + SWA9500s $4480 AVlife

再上可以Q930B, Q990B
收到
JOLED兩個月前破咗產
都係唔得 唯有買過條hdmi翻黎試下
唔得就搵sony睇下點 再唔得就換過條soundbar
你有冇開過傳遞模式?
開關都試過 都係咁嘅樣
UQ8100冇廣色域,HDMI插口少
大神,43吋電視邊款最好呀?4000 budget 水貨行貨都可以
Sony KD-43X81K 行貨
$39XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
9. Motionflow XR400
依家sony 55” A95k送ps5
但睇落C2感覺上順眼啲
咁到底A95k送ps5
定C2+買ps5好
C2比較易壞啲? 唔該step巴
你自己決定啦,兩款也好
C2平d,但好難同a95k比wo
百老滙條友又話C2保埋panel
sony就唔包
佢比我既感覺就係想快啲賣走啲c2
LG係包燒印,sony唔包燒印,但其他情況壞左都包既
LG Samsung 多佣,sale屎好鍾意推
行貨6月

水貨現在已經有
其實唔係極端超高色域下色彩差別不大
等Panasonic 果部好過
Panasonic 邊一部?
想問有冇人用過或者考慮想用嗰啲電視氛圍燈 會跟住個電視變色嗰啲
想睇下大家點睇呢樣嘢
唔要SOUNDBAR 會減幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞