買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
LG 65" OLED TV A2 OLED65A2PCA 行貨
$154XX 淨機
LG 65" OLED TV B2 OLED65B2PCA 行貨
$152XX 淨機
點解b2 會平過a2
唔知, 所以買65B2仲好, 強好多
不過請盡快, 新款快上市了~
剛買左x90k
想問下呢度巴打 個內置Mic 點樣試
對住佢講hey google 冇反應
係咪如果有開mic會有燈著ga?
個制我左右都試過 都係冇燈著, 即係壞左?
感謝step 巴秒回
原來要轉英文介面先得
TRY~
有問題想請教下,新居未搞條寬頻上網線,剛剛只用天線 setup 好新買的電視,追完台之後發覺好疾,有時會疾到畫面完全停頓超過一分鐘,請問關唔關未有上網事 ?

Thanks All
唔關,睇電視台係關天線事
條線係 AV life 買電視送的,咁要唔要換過條 ?
可以試下,不過可能大廈天線出問題機會多
i see, thanks 巴打
巴打,5000-6000左右budget
想搵部55吋,有咩推介…
多數用黎睇下YouTube, 煲下劇睇下戲,唔打機…
呢個budget係咪搵唔到部QLED唔該巴打
QLED只是LCD黎,不要被混淆到

以下款未必有貨了,睇運氣

Samsung 55Q70B 行貨
$62XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約550nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
QLED只是廣色域既LCD黎,佢沒有任何OLED既優點
搵唔到q70b可以望埋55x85k,完全同級咁滯
細鋪應該做到under 6000,但小心冇貨
唔該哂巴打
咁要求唔高..粗用,揀部高級d既UHD係咪都夠用🤔
基本40以上都係4K UHD架啦

一切都係睇budget同要求
Thx巴打,研究下
Sony 43吋 BRAVIA X81K 4K Ultra HD
LG 樂金 43吋 LG NanoCell TV
Samsung 三星 43吋 Q60B QLED 4K
--- --- --- --- ---

各位認為揀邊一部好?
買比屋企人用,thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞