買電視機 / 換電視機 集中討論區 (146)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Sony XR-48A90K 行貨
$99XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度高達700nits
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
10. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭
睇完會回不了頭
岩岩買左C2, 星期一先有師傅裝
打算星期日去買埋PS 5
依家冇特價點解仲會買C2
錢並唔是一切
咁仲有d咩?
講靚點解唔買g2
G2 好似55起跳,廳個視距唔夠
反正唔打槍game, 應該C2都夠做掛
你買42/48?
你覆個問55吋既邊個知你換4字頭
我問左都係呢個價
巴打1.5米距離?
比較咗咁耐發現點解s巴口中P記差唔多失蹤咁滯

除咗oled,p記全用Ips

Btw 巴打覺得google tv係咪正過samsung os?

以前我用三叔係只可以youtube先可以語音輸入

而加我嘅候選名單係
Samsung 55 Q60B/Q70B vs Sony KD-55X85K

或直上LG oled 55a2pca

要快啲快定了
GOOGLE TV多APP, 有GOOGLE支援
畫面就A2>>>>X85K=Q70B>Q60B
原來你都有睇
佢評測都好 pro 下
啱啱睇完77”C2 ,再現在企開離電視3米遠,真係好正同時睇埋65” A95K ,尺寸影響真係好有分別
你明白大尺寸就好~
建議睇埋83-85吋
MX950
盛澤門市有85QN900A可以望, 又有75QN85B, 65A95K, 55C3可以望
但想問問step巴起盛澤買水貨係唔係真係冇伏
我推薦左佢3年了~
同行貨最大分別係年期保養?
Samsung 電視可靠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞