日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
凌晨機去東京,諗住直去豐州市場
因為酒店book 左新宿,想直接放行李入locker 先
想問下應該用邊度locker放行李方便啲?
見豐州站,台場站內嘅大型行李locker 得好少,定係站外會有好多?
有無巴絲打知豐州市場/市場前站附近會唔會有?
我見lalapart豐州有locker,但又睇唔到個數量,有無人用過?
上次去運輸處攞表,即日條隊排到出門口,預半日差唔夠
唔會 個樂園都唔太細 無乜人理你係咪一個人
https://www.coinlocker-navi.com/

慢慢,祝你好運
想問下如果我要買JR特急草津同JR新幹線係咪去番平時ticket office排隊用pass換飛果到買一樣?
車站窗口售票處,或者你識撳嘅話去指定席機都得
第一次去大阪 會去大阪 京都 奈良 白痴問題:建唔建議揸車定坐新幹線都夠做?
同平時用pass換車飛唔同地方?
同地方

熊野本宮同熊野那智二揀一係咪一定會揀本宮

本宮
那智
唔駛搭新幹線,普通火車夠做
唔建議揸車,有時路會好窄,特別係京都。同埋公共交通好方便,因為近所以搭車車費又唔貴
去一日係咪去唔到富士急玩
冇話唔得,富士急樂園有張半日票,下午入場平啲
大概玩到幾多樣野 會唔會排好耐?
我一日自駕遊
我2月星期日去唔算多人,過山車半個鐘內就排到
理論上玩3-4個都冇問題,多人排咪玩第二樣
你問得我就假設你唔夠時間先
時間上計 入本宮首先就用多去那智唔少時間
如果係坐巴士 那智你行埋大門坂 去本宮先啱啱搭車搭到去

那智有瀑布 同三重塔個個位睇下 vs 大鳥居 相對黎講本宮感覺上係冇咁多野睇 除非你真係plan去行山
而且熊野三山仲有神倉神社同速玉大社係新宮市個邊(路線上係連埋本宮同一日去) 如果你係唔夠時間倒不如去那智 反正新宮市個邊都行唔完
張HSBC debit按錢嗰陣係咁話我密碼錯,仲有冇方法套現?
幾時去同搭咩機先
再者河口湖兩晚 貴嘅酒店都唔止九千幾啦
Thanks ching
我原本plan係白濱揸車上本宮同大鳥居
去埋新宮香梅堂買手信先落返那智同橋坑岩再返白濱
但勝浦漁港最近出左親手切拖羅體驗
所以兩個熊野最後只能二揀一

我估我應該都係去那智先
本宮大鳥居留返下次睇櫻花先去
成田定羽田?
新橋站有巴士入到豊州市場,可以考慮下
LOCKER 細又擺唔落, 大又搵餐懵, 去到先發覺比人霸左.
講過好多次
用ECHO CLOAK
用APPS BOOK
放 日本旅行社+ 卡拉OK 最佳
https://cloak.ecbo.io/zh-TW
富士急係咪冇咗入場費,淨係逐個遊戲收費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞