日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
9點半去到
本身一去到有人8-9個人排緊
之後行完個橫丁同青果棟之後返去得返3個人係門口
一開始見到排最尾個鬼佬已經入咗去坐
可以
86?
想租架新款supra 玩吓
嚟緊去11日 想巴絲們幫手睇睇行程

住新宿

Day 1 出發08:00機 > 新宿
Day 2 池袋
Day 3 新宿去河口湖 [住河口湖]
Day 4 河口湖 > 山中湖 > 箱根 [住箱根]
Day 5 箱根 > 東京
Day 6 秋葉原 > 淺草
Day 7 熱海即日來回
Day 8 銀座 > 澀谷
Day 9 迪士尼
Day 10 豐洲 > 橫濱
Day 11 上野 > 回港

主要好怕第4日 河口湖去箱根果邊會好唔方便
唔知個路線回樣最好
咁神奇
唔係話一早已經寫滿曬full曬既咩
可能佢哋一早拎咗飛?
河口湖箱根之後一日點解唔係跟住熱海嘅
估你係熱海睇煙花,咁你河口湖箱根調前會唔會好啲?
啲人4點已經開始排
你意思係第一二日就去河口湖箱根?

係呀熱海要就煙花
如果唔係我都會連住箱根
乜撚

我問你做乜唔調河口湖箱根去 day 4 5 啊
day 5 6,講錯
https://www.youtube.com/watch?v=R2cvB_TNKwE
咁啱又有草津片,可以參考下
三月頭0600 已經派完飛ga la wor
行完再翻去係9點?
唔該,咁睇黎第一日就要買,之後day 2 & 3就去輕井澤
可以考慮成田機場去新宿自費,咁你就有多一日鐵道 pass 用去遠啲
你個行程好似時鬆時趕

D2全日池袋,好鬆

D3 夠你睇曬大半個河口湖啦 (如果租電力輔助單車記得預早book,上次去仆街中伏間間鋪都話無車,踩普通車踩到想死
所以 D4 其實還好唔會太趕

D7 熱海其實唔算多野睇,玩成日有啲難度

D11 唔知你幾點機,不過上野其實好多野睇,有四五個博物/美術館,加埋上野公園本體、動物園,如果想睇曬係可以一日都睇唔完,都仲未計アメ横商店街,最好分配埋其他日子俾佢
第一次去日本 巴打幫幫手睇吓

Day 1: UO622 去秋葉原酒店瞓(可能要搭的士)
Day 2: 淺草 + 秋葉原 (想問唔行秋葉原嘅話去唔去到outlet?)
Day 3: 新宿 + 渋谷
Day 4: 河口湖 (租一日車)
Day 5: 迪士尼
Day 6: 成田空港走

麻煩大家
我唔係去好多日,6日炸,所以尾3日應該都係放血算

唔該巴打

不過咁樣就用唔到nex來回個優惠
其實day 2我都諗緊除左池袋 仲可以搭咩地方

Day 3果日打算搭8:30 富士迴遊 到下吉田去 喺商店街影吓相再去淺間神社 天上山公園果啲
想問下你所講嘅租單車係喺邊?

最後一日我其實都係hea行 因為對上一次(雖然都幾年前)嘅時侯 住上野 所以上野好多地方都去過晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞