日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
去Hellp Kitty Land就唔去DisneySea

內陸機係唯一出路
我哋角度就會覺得,其實去北陸/東北都得啫,做咩要去大阪
Happy girlfriend, happy life ah
不過依家好似都要買全國JR Pass
唯有同自己講住兩次新幹線好似抵咗
改變唔到就接受

不過如果我plan嘅話會提前day 5/6去大阪 day 9/10返東京

一嚟坐完新幹線第二朝又要搭飛機好攰
二嚟到時可以有得走盞
大阪有多啲嘢想睇都可以夜啲先坐新幹線去東京
唔使怕第二日要搭飛機就miss咗啲嘢
台灣人?台灣啲plan係chur撚到仆街,日日七點起身十一二點返酒店
記得張Pass 座唔到希望號 (唔知有無再update)
早午晚都食便利店
佢個行程除左來回東京大阪之外,基本上冇乜貴車搭
咁計法用JR Pass只係僅僅打和,搭Hikari又要睇時間表又慢
橫掂你都決定左咁玩,不如攞錢換時間
唔買Pass直接課金搭Nozomi爽夾快,又唔係差好多錢
如果你其中一程轉內陸機咁就唔駛買JR Pass
6月第一次去大阪,諗住去埋京都,plan plan下先知嵐山係熱門賞楓火點,秋天去靚多一個層次,糾結緊今次照去睇左先定都係留番第日秋天再黎過定全部綠色其實都好靚?
而家去啦 秋天就算靚都好多人
5、6月新生嘅青楓都出名
石川県能登地方地震 M6.3
我 6 月頭去東京
朝早 0645 land 成田
呢日會去河口湖

應該會搭 N'EX 去新宿再轉高速巴士
但兩程未決定咩時間搭邊班好 , 兩程亦都未買任何飛 , 不過已睇晒知道啲嘢要點 book
因驚入境要排好耐
想問下大家認為應該要預幾多時間 ?

感謝唔該曬
春は夜桜,夏には星,秋に満月,冬には雪

如果嵐山小火車有夜班開你咪夏天去睇星囉

夏天去仲無咁多人同你爭tim
NEX 唔使太早 book,大把位。
新宿如果唔搭高速巴士,都可以 JR 特急或者快速去大月轉車,都係唔會滿。滿嘅只係富士回遊同巴士呢啲直達車。
保留彈性好過預約晒。
6強, 堅料
你張機票正常會寫自己邊個terminal
一係你擺個flight number上嚟
呢度大把人一睇就知邊個terminal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞