日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你張 debit card 除咗港幣戶口,仲連咗 global wallet 戶口。

你入 app 設定,卡和戶口,戶口及 Global Wallet,管理 Citibank Global Wallet,開著個 Citibank Global Wallet,咁就可以扣帳直接扣對應外幣戶口内外幣,而唔係變成用 Mastercard 網絡兌換。開埋下面自動兌換都唔怕開,個兌換價睇開係靚過 Mastercard。

同埋隔離卡嗰個位開海外提款。
自己睇保險條款點寫
我都買貴咗

唯有安慰自己咁遲先買嘅話酒店會好貴 呢到補返
未入過大浴場
想問有咩流程同規矩?
首先要剝光豬
之前係大浴場見過非洲黑人 條jer有我前臂咁長
google.com

帶備硬幣、大小毛巾、衣物。
鬚刨、擦身海綿自選

入去脫衣場
首先除衫,所有財物衣物放脫衣場櫃上。
小毛巾隨身,鬚刨、擦身海綿如有亦可帶入。

入大浴場
去沖涼位沖涼,剃鬚擦身,沖涼位旁邊有個垃圾桶仔氹鬚刨擦身海綿。
落大浴池,小毛巾唔好落水放一邊。
浸完大浴池自己揀使唔使沖多次涼先走。

臨出脫衣場前用小毛巾抹身,出去脫衣場返去自己物品位置,大毛巾抹身,著衫走人。

出到去用手上硬幣搵咖啡牛乳買,購買後叉腰飲牛乳。
俾唔俾包毛巾?
唔畀,要玉帛相見
淨係見啲人條毛巾擺頭頂
酒店嘅大浴場洗唔洗自備毛巾
多數大小毛巾擺房内,有啲都會喺大浴場門口
唔該哂你
過熱都想呃保險
你真係當日本D差佬傻?
用熱水沖身, 之後再用泉水淋身, 跟住先好行落水
行到落水之後, 要用條賓周插落個出水口洗30-60秒
印仔一年去3次
請教大家,有冇人6月中去開東京?
買完機票先發現梅雨季
係咪成日都落雨?

啲露天行程又多,搞到都唔知點排
連去河口湖睇富士山都唔敢去

住宿: 上野站前APA

Day 0: HX610, 2055先到成田
skyliner去酒店食嘢瞓覺算
Day 1: Disney sea
Day 2: 鐮倉江之島一日遊
Day 3: Am: 清澄白河
Pm: 東京車站,皇居,銀座

Day 4: shibuya sky, 澀谷,目黑,新宿個邊
求其行下

Day 5: 上野行一陣, 上1555機走人

Day1-4 可以掉換,視乎天氣落唔落雨

以上行程有冇咩大問題?
另外, 如果想食壽司, 係咪唔使去築地場外/豐洲?(上面行程都好似插唔入)
直接市區搵間美登利就算?

唔該大家
我嚟緊6月初獨遊東京,有冇朋友有興趣join kkday 6月8日東京出發一日團嘅優惠阿?半價!

https://www.kkday.com/zh-hk/product/36724?cid=4904&ud1=detail-share&ud2=app-ios

出面先有個KKDAY中伏POST
我都買貴左
不過時間靚當補番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞