日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
異地還車要加錢喎,你計下差幾多先
Jal無記錯係買時已經包揀位?(疫情前係)
東京六本木新城展望台「東京城市景觀」門票
有冇人係klook訂過?
系唔係一定要準時上去
見佢有時寫要但係注意事項得指定日期有啲奇怪
佢應該係橫濱借橫濱還?
純見話day 4攞車,提一提咁😂
有無人自駕遊
想買日本高速passJEP
但好似停售咗
去日光櫪木真係唔知點
無pass 好撚貴
10月尾-11月頭係咪冇煙火大會勁想去煙火大會但就唔到期
攪唔掂,不如desktop research下先
見你問左幾日個行程
即係T2 祝你好運
唔關 我都係星期六撳
正確 記得開海外提款
最怕佢暗啞低超賣咗,啲位俾人揀晒你就仆街。你如果見真係得幾個位可能你都要食咗先
你撳下就知,正常會貴啲。但係有時借還兩鋪喺附近會唔加價,所以要撳下。

日文樂天可以租車嘅,可以研究下,研究完發現都係唔識就官網中文版算

https://www.travelclassroom.net/2010/11/how-to-rent-car.html

日本旅遊討論區(28)
https://lih.kg/bymFBwV
#64 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
overbook乃係正常現象
依家中銀同匯豐嘅銀聯加到50hkd一次
shit
如果喺國外嘅 HSBC ATM 提取外幣戶口款項先唔收手續費,但係日本冇 HSBC ATM,你要搵 Mastercard ATM,所以要畀 Mastercard 收取嘅手續費,冇記錯應該係 $40 HKD。詳情請參閱官網手續費表格。

而 ATM 嘅該間銀行都可能會收手續費,例如 Family Mart ATM 收 220 円。7-11 肯定唔收又一地都係,所以搵 7-11 ATM 就可以。

另外,HSBC 其實喺香港各分行有好多外幣提款機可以撳日圓,唔使去分行排隊咁柒

最好就係唔好喺 HSBC 兌換,屌佢老母全球銀行嘅兌換率都冇佢咁閪,衰過黑社會,建議用 app 免落分行遙距開 citi plus 戶口,最近仲有迎新優惠,上網搵下就有。citi plus 全球 Mastercard ATM 都可以免手續費提外幣戶口内款項,兌換率又好。
有無人用過高松->祖谷巴士+一泊兩食PLAN?
https://www.kotobus-express.jp/iyabus/promotion2019.html
宜家個網禁入BOOK乜都睇唔到
是咪已經唔搞了?
想問淺草三社祭值唔值得睇
咁岩其中一日plan左去淺草 驚逼到傻
如果又逼又無咩特別果日就唔去淺草了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞