日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
印仔見到d 男仔好似白粉妹會唔會扯
其實經agent買機票 酒店 旅行package等等 都預左可能有中伏風險
想問下依家入境日本係咪唔需要咩針紙?
淨係填visit japan web攞到個藍碼就得?
係咪連機上面派既紙仔都唔需要寫?
諗住紅葉季河口湖stay三日,箱根stay兩日,如果純去河口湖同西湖,精進同本晒唔去,河口湖兩日係咪夠?

見精進同本晒湖啲巴士好少
但其實就算唔排打卡位都有好多位睇到景色
只係難影相
始終覺得黃昏去 睇哂東京一帶日頭夜晚最正
唔使

填紙/QR code二揀一
通常會搵毛巾遮住
落水果下先拎走
簽證個啲都唔洗?
攞住個qr code 就可以過海關?
大陸人咪要簽證

QR code過海關要嘟機 再人手check
填紙就另一條隊直接人手check
想問下羽田機場搭京急出嚟洗唔洗買定飛?
仲有行李嗰啲係咪要同佢提前講?
可以直接用suica/icoca
唔使
鎌倉 江之島 1.5日會唔會好多 諗住係嗰到住一晚
其實無問題 因為值得睇嘅嘢唔少
同埋行江之島會腳軟
有無咩特別地方推介?
諗住星期一去鎌倉 星期二去江之島 住鎌倉
但想知如果第二日去江之島附近有無locker放 因為住airbnb 無得放locker
定諗緊其實會唔會去完江之島先再去鎌倉好
第一日有冇得先去鐮倉住宿放低行李?
無嘅話可能兩日都睇下鐮倉站附近有冇locker

覺得先去江之島比較好,第二日行鐮倉周邊景點方便攞行李走

七里濱嘅廣闊海邊氣息、稻村崎嘅日落都正
至於江之島,稚兒之淵個海邊石灘都唔錯(小心跣)
而新江之島水族館就視乎個人興趣啦,少貴同氣氛未必好過海洋公園,但品種多、展示方式都做得好
京急都買定飛
京急洗鬼買定咩
tkss
有人鍾意買定嘅

如果唔係京急都唔會喺各大機場擺咁多售票機
隔離遊就館都幾正嘅 有二戰用過飛機大炮文物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞