日本旅遊討論區(29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
富士山箱根呢啲地方一地都係免費停車位,係近車站先開始全日定額一百二百。

係山路,不過限速 35 40,你跟限速冇人推你。車路冇香港島山路咁窄,係正常闊度。不過都多轉彎,所以建議租 K car,細細架泊車都方便。
咪咁多ff
白滑大波妹只存在係美圖ig入面
見神就想拜
之前係大江戶溫泉物語同啲妹豬浸下腳都好興奮
搭單問一下 見巴打話9點到都多人 如果係以下個行程 會唔會好小小?

預朝早7點左右池袋出發, 搭高速巴士到河口湖站,

淨係想去以下幾個景點 順著次序遊覽

- Lawson 便利點打卡
- 音樂之森美術館
- 淺間神社+上鳥居
- 大石公園

如果將大石公園行程擺喺神社之前 係咪大機會多人排上神社好多?唔該哂
第一次自駕遊河口湖 想問係咪一早要申請定國際牌先租得車 今個月月尾去
咁我買skyliner去日暮里轉新宿算

另外去河口湖嘅話建議買富士箱根(搭JR去大月再轉富士急行)
定係搭富士迴遊去到河口湖再買箱根周遊?

Thank you
巴打你係咪搞笑?
你而家即刻去投遞申請,可能出得切個牌畀你嘅
你個淺間神社係咪指河口淺間神社?嗰度巴士班次好少,如果夾唔到可能要行上去
剩係河口湖周邊淺間神社就有幾十個,寫清楚啲
大石公園冇隊要排,但架巴士長期超負荷,預多啲時間等巴士
你計左車費先諗用唔用Pass,如果平過Pass就冇必要買
有無人去過富士急樂園? 自己一個去玩會唔會好毒
聽日出發去東京5日住池袋, 未plan太多行程諗住輕鬆遊下
係!行半個鐘上到天空之鳥居嗰個
巴士班次小 你係講美術館去神社 定係神社去天士鳥居有巴士?不過呢3個點本身plan都係步行 反而冇睇係咪有車上 因為見行都係半個鐘內
大石公園嗰個位就好似硬食等巴士 全程行驚屋企人攰
近排成田入境要幾耐?
美術館去神社再去天空鳥居起碼要一個鐘
租單車啦

租有電動輔助上坡果啲,全程好輕鬆
落雨仲行咁多斜路樓梯咩
通常幾耐前就可以睇到準既預測?
最近排隊排到傻,你早啲起身去
排隊即日出但係真係有排排,一係就預約個幾月後但係冇意思。
最合理就係郵寄申請等運輸署寄牌畀你,兩星期就到手,投遞就慳返郵寄去運輸署嘅時間。
之前寄要差唔多前後一個月,而家快左咁多
我都係幾個月前郵寄申請,兩星期到手都冇咩好投訴。可以唔親身梗係唔親身,稍為早少少安排咪得。

上面位巴打應該投遞都未必得,搵個全日去慢慢排隊好啲。

已經柒到冇氣力笑佢
無100%準架啦
記得上次買左shibuya sky上前兩日寫會落成日雨,最後果日都得朝早落一陣
竟然仲有人唔知運輸署搞車牌個效率係幾高
飛田新地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞