浪浪送行者已變質

685 回覆
26 Like 145 Dislike
你話唔係同行為利益互屌我真係唔信
最急嘅可能係俾人踢走咗果50個義工
果50個義工之中可能又有部份捐過錢呢
爬下文先啦你
舊post有義工衫 義工圖
之前有個po啲人黐線到要知道每一單行動既支出,仲要寫得清清楚楚每一個捐款用左去邊,真係忽上腦
公眾捐款的運用 - 樂施會
https://www.oxfam.org.hk/tc/about-us/use-of-donations

人哋出財務摘要、定期報告,你仲攞樂施會做例子

另外,我出聲嘅目的係幫推,等多啲人睇到,好簡單
唔係要人理我,曝光夠多我就達到目的
咁你係唔係樓主
樓主係浪浪送行者啲人喎,講咩對家?搞緊笑?
見佢地都幾撚慘,開個fb group又冇人理得佢班小圈子圍威喂,成日話有咩猛料要爆呢到開post又推唔起俾人屌返轉頭
唔係?你呢條咩問題嚟
咁呢個就要睇吓有冇註冊做慈善團體啦
註冊咗咪受規管
咪要提交帳目囉
咁先免去稅務問題
你咪去睇下樂施會有無公佈財務摘要囉
你喜歡可以叫其他組織公開條數
但唔關我事 我而家唔係討論緊呢樣嘢
我亦同你所謂嘅對家無任何關係
「是咁的,有50個義工無啦啦比浪浪送行者踢走」
總之佢哋要屈你就屈你啦
屈我啦屈我啦我OK 㗎
用咗嚟full pay買車?
既然唔知明確死無對證,即係所有同浪浪送行者有關嘅活動都可以計潛在去向
例如:上次call馬吹雞嘅居馬費、full pay買車,等等
你啲同事都幾惡喎
如果欠債都可以full pay買車
到底啲錢係點嚟嘅呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞