香港小中學 太多教育 反而冇教啲小朋友點做人

384 回覆
1307 Like 47 Dislike
點起街?
有咁嘅思想 所以你咪字都唔識打囉
我覺得係周星馳啲片教壞哂整個世代哂香港人,以為咁樣就係風趣幽默

香港人會當住唔熟既人講人地社會議題,如印度強姦,日本av,台灣風化,美國槍擊,歐洲難民,勁撚仆街
唉 你講野衰係有鄉音到

其他都認同
學校教育重要,但家庭教育先係關鍵。通常個細路有咩問題,見到佢家長都會發現有同樣問題,反之亦然。所以父母本身以身作則真係好重要。
老家起西貢
用平整馬路機起
老豆老母原來係廢嘅,教育細路家長冇份?
Bob叔音樂
有份還有份唔代表學校丁屎都唔幫手架
香港地個個都剩係識打工,學點樣射返個波出去,仲要將呢個文化一代傳一代咁傳落去

你期望學校教師會點樣打佢地份工
你唔識通靈讀心術=唔識睇人眉頭眼額
真 所以我依家都唔會幫港女hold門
但日本班後生都唔見得幾有公德心
咁你會唔會同hold門嗰個人講唔該?
啲校工見學生就恰,見到老師嗰啲就
中學櫃桶唔比擺過夜,啲校工會日日清喎 你放教科書/報紙呢啲同讀書有關嘅就即收落校務處但你櫃桶入面係垃圾/紙巾/無用嘅嘢,佢哋唔會幫你清 唔洗做啊
好校工真係好難得. 我記得母校惟一得一個好校工.之後佢有病走左. 嘩...全校為佢默哀. 我記得佢叫 英姐
點做人唔係家長教既咩
呢頭學校教完人地幫你開門要講多謝
果頭家長就鬧細路做咩咁多口講多謝
而家啲老豆老母唔係唔得閒教仔
係縱個仔縱到仆街
冇家校合作老師仲點幫你教仔?
屌柒你個仔你會走返嚟屌柒我屌你個仔
20%左右喇男人

但港女臭西﹖99%左右…
最基本的身教,好多大人都做唔到啦......
好似隔來post咁,咩半個鐘冇上菜,之後搵個樓面出來狂屌,都可以有咁多人支持,就知道講呢d....真係慳返啖氣好過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞