[呢個日本妹屈機到] 鈴木愛理 討論區 Daddy Daddy Do 條女

1001 回覆
130 Like 11 Dislike
啲飛咁易買都算好事嚟
今次睇得出好吃力
又要跳唱又要原Key
做到呢個level已經好勁

今日 Live Tour MC 節錄
「不論你是第一次來還是已經支持我很久的Fans,今晚我都不會讓你們跟不上我的步伐!」
「6月11日是°C-ute成立的日子。對於°C-ute來說,重要的日子都經常下雨。我曾經以為只有我這樣想,但原來攝影組和其他工作人員也都有著和°C-ute一樣的想法,在重要的日子時都經常下雨!」
「我們都有著脆弱和堅強的一面,但能夠在同一個空間裡互相支持,讓人感到非常安心。我會繼續唱歌,希望我的歌聲可以讓大家笑得更燦爛。」
「我希望能夠以曾經是H!P偶像而自豪,並向前邁進。以前我會羨慕他人,而且缺乏自信,但是你們一直支持著我度過了那些時光。」
「我不是完美的人,但如果我的表演可以讓大家更加勇敢地生活,我就會繼續站在舞台上。我很高興能夠堅持這條路20年,這都要歸功於大家的支持。」
「為了實現與大家的約定,我將以重新開始的心情唱下這首歌『Start Again』,並向前邁進。」

credit to
https://twitter.com/airimania_info/status/1667873699733688323?s=20
佢自己曾經真係idol, 唱出黎同yoasobi 另一種味道。yoasobi 係局外人小妹妹kawaii 聲咁唱夾番動畫,佢好似唱緊自己以前生活咁,表情動作夾到首歌,反映番佢自己當年做idol咁。現場唱live 實會多瑕疵過yoasobi 專業錄音版本,都無甩岩音又跳又有表情已經好勁。
俾媒體發佈用嘅Tour相

https://natalie.mu/music/news/528273
勁到痴線由原idol唱出黎係有feel
因為呢首入咗坑
如果佢個show 全cover都想買飛
雖然佢應該會開心你支持佢
但聽落又好能悲哀咁
希望愛理遇到個適合佢既音樂人
就好似 ikura 遇到 ayase 咁
btw 望兩望原來你就係搵 ikura 攝時間果個
又俾你捉到
Sony 3巨頭唔係講笑
點都會賺到你錢
俾咗好多牙mi
鍾意聽咩類型嘅歌?
可以介紹返
而家定位轉左做cover歌手啦咩
佢唱 cover 仲多人聽 / 識過自家歌咁
聽開Aimer
我搵尹光 唱idol cover,然後睇到呢個cover 覺得佢好可愛好活力
佢宣佈拍拖已經走左唔少飯
加上佢呢幾年啲歌都
上隻single好似1000隻都無
其實唔係咁差
只係唔突出
我覺得同啱啱solo出道個陣啲歌差好遠
資源問題
呢兩年太多怪物級新人
好多人一兩首已經爆紅
有 potential 既歌
要排都排唔到愛理
愛理而家應該女飯多過男飯
所以成日係Fashion係嘅野見到佢
H!P社啲地下 Forum 成日蹈都佢一文不值

動畫Single唔可以作準
Daddy Daddy Do 都係初動都係得4千幾隻
對上一隻Album「26/27」仲Keep到1萬隻
唔係日本三大唱片公司
Sony / Universal / Avex
係永遠冇可能有好歌同資源
要執到轉生孔明先得
好早已經係女飯多啲
之前睇buono!解散好似都有6:4
好似幾年前U社都公佈過H!P個FC人數都係女飯多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞