|Switch機主討論(176)| 薩爾達 王國之淚 Final Trailer 2023.04.13

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
日水連運2300有找送到你門口,點解要幫襯佢
我玩星之卡比都覺得唔太順
升級粒cpu都好阿
Oled機?
係,未去到窒,但明顯feel到機能見頂
少加少補=重製
淨係6 都已經出過落gba wii ps 同ios /android到
全部都只係少加少補
然後十年後整雙pixel remastered ultra plus又賣過
諗起都正
擺明唔加gba版啲內容就知佢留晒手
呢隻有啲唔同,真係全部重新整過的,以se將LAL同dq3 hd2d remake當正價賣嘅做法嚟比的話,而家6合1完全重製貴唔貴就見仁見智了
模擬器潤化=重新整過
Hd2d開發成本幾高你知唔知
係八方2同黎緊dq3叫技術成熟收成期咋
咩模擬器潤化, 隻Pixel remaster係真係重新寫過出嚟的
HD2D淨係聽過唔知淺野定高橋話成本係高, 但咩程度真係唔知, 不過佢地不嬲都low budget, 整親game都要揾外包
而且我又唔覺得HD2D嘅remake點樣高到佢正價賣就OK, 同樣重新整過嘅6合1 pixel remaster就係呃錢冷飯, 其實我覺得兩隻賣嘅價錢都係合理範圍
Hd2d有配音 仲有成個presentation都唔同
加埋遊戲既整體氣氛 渲染已經不能同日而語

就講隻皇騎2全語音加少少濕鳩執卡系統 都未敢話重新整過
所謂pixel remastered冇配音之餘 以上講既咩氣氛渲染同原版接近一模一樣

都仲未講第3第4集已經3d化過又返返轉頭

點撚樣講得出重新寫過呀 擺明搵兜有噏味既冷飯黎重新炒過咋下話
5年後ultra plus會加返
不過我覺得未玩過當新game買係買得過
尤其4 6係必玩

但如果只要有出過實體就會入手既傻鳩fans(例如我)
我真係覺得今次係可以等減先係咁易買下(甚至慳返唔買)

真係俾SE昆得太多錢
我鐘意 5 多D
個轉職系統有排玩
未玩過botw 直接玩最新
會唔會冇咗故事連續性
應唔應該打咗舊版本先
其實都可以,之前玩botw中段時間掛住周圍發掘,都唔記得主線要做乜
https://ec.nintendo.com/HK/zh/titles/70010000046018
十三機兵港版而家 40% off,
之前好似有人提過等特價?
128我驚你唔夠用,我自己一開始就已經256,如果而家再買應該會揀512起跳
原價買實體而家都未開始玩
4個劇本寫得好好
同埋首 愛のテーマ
當年NDS版搵人唱
簡直係將本身已經係拎獎級數既音樂再推高一個層次
NDS版個opening 片段都有今生冇來世未有一集超越到
溝技多嘢玩,拎咗模仿師之後直頭爽死有得無限大技流
我係NDS先第一次玩FF4
嗰時因為又有黃金之太陽系列
覺得FF4個系統冇乜特別
故事有啲短
故仔係後來有手機game做埋佢哋仔女嗰代我先覺完整
但首歌真係好聽,嗰時仲傻到以為原版就已經係有人唱
問問各位巴打, 未買過 Switch
應該買日版定係港版? 有無分別除左日版無保養
如果買去邊度買最好?
Thanks
港版
無分別

乜都唔識就去一田 豐澤果D
一係就去信和 熱線
Thanks 巴打

家下買 Switch 仲有要人硬食 game 呢D 招數?

另外, 想問呢間叫 "電玩直X網" 度買, 好唔好?

Thanks again!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞