|Switch機主討論(176)| 薩爾達 王國之淚 Final Trailer 2023.04.13

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
充值
增值
唔係佢充嗰隻
你自己set左要lor
究竟係隻game問題,定係部機問題,定係用家問題呢
諗住diy換 joycon sl sr 有有巴打試過易唔易
機一定佔多數硬件係十年前嘅性能講真switch 部機6年前啱啱出咁ge 機能的確唔錯 主打party game同玩下大 作唔差嘅 ,但係依加2023年打機30fps都穩唔到啊陰公
性能依舊不變一玩大作一定仆街 ,流暢度都keep唔到時你仲有咩理由唔出新機玩家又辛苦遊戲開發團隊又辛苦,我諗到ge就係任記為咗破console記錄唔出新機同賺到盡囉
我覺得係任記出唔到一個佢滿意嘅次世代主機
任記好似無試過連續兩代主機都成功,除咗硬件問題追唔上,亦印證咗出一部主機需時比想像中長得多

大家對任記嘅期望往往唔止喺硬件上嘅效能,而係著重遊戲體驗。假如佢出部switch pro,追到ps4效能,喱部機又頂唔頂到6-7年而唔比玩家鬧?
任記好似無試過連續兩代主機都成功

FC-SFC
GB-GBA-NDS-3DS-NS
全部都係贏到對手連車尾燈都見唔到

不過我樣嘢啱,依家好難出到部滿意,手提機依家差唔多到瓶頸,要平要性能好啲就大部(SD),要細要性能好就貴(Ally),要細要平就性能麻麻(Switch),與其分薄人手整pro機,不如主力搞好下世代,點樣響三樣嘢中間拎到平衡
任記好似無試過連續兩代主機都成功

FC-SFC
GB-GBA-NDS-3DS-NS
全部都係贏到對手連車尾燈都見唔到

不過有樣嘢啱,依家好難出到部滿意,手提機依家差唔多到瓶頸,要平要性能好啲就大部(SD),要細要性能好就貴(Ally),要細要平就性能麻麻(Switch),與其分薄人手整pro機,不如主力搞好下世代,點樣響三樣嘢中間拎到平衡
來緊好似出新機
講咗N年啦
今次應該真,佢清埋呢批舊機就出
聽住先
依家用一邊用薩爾達機玩薩爾達一邊等
紅白加超任
如果出新一代唔知可唔可以玩返switch d game
想起勁d既機玩Zelda, 畫面靚d順d🤣
如果隻game 無對應新機做優化,應該就只會順啲,係唔會靚啲家喔
啲廠唔針對隻game出patch只會行返同舊機一樣
其實無講過話會出新機
出得黎可以玩下集zelda
買咗薩爾達主機
等王國之淚
新機轉移資料一直load唔到部舊機出嚟可以點做?
試左好多次新機搵到舊機但部舊搵唔到新
仲有6日
希望有偷跑
今代機大賣,下代好大機會兼容

就算𨍭game 格式,都可以加插糟
有例子 Nds 兼容gba
Ngc >wii> wiiu都連續兼容上代
Steam deck有冇方法玩zelda?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞