【邪惡迪士尼系列】《白雪公主與七個毒撚》

561 回覆
298 Like 13 Dislike
我甚麼都不是,我是二等兵士

樓豬去左邊
今晚更新2-3篇 另外加更
依家個故開始倒數緊啦
今晚更新2-3篇 另外加更
依家個故開始倒數緊啦

Lm等你
聽朝先睇都未遲
未咁快打到文住
#[so
以旁觀者嘅角度,文杰係好慘,但佢自己都有問題。

只能夠怪佢自己實在唔了解愛情,心中以為愛情就係咁,但到頭嚟,都係心痛收場。

文杰係毒撚們身上,睇到以前自己嘅影子,先知以前自己原來咁得人驚。

每個人都需要成長,而文杰亦有所成長。

不過,如果可以,文杰都唔想成長。

佢到依家都想同清敏一齊,好想好想,心入面仍舊有佢嘅存在。

嗰段日子,文杰初嘗愛情嘅甜味,儘管酸味比甜味多,但難得嘅甜,係會甜在心頭。

「所以,你哋好似以前嘅我,唔該,做返一個有尊嚴嘅男人。」

「唔好係一段愛情入面,做一個死纏爛打嘅角色。」

「聰明啲,做個吸引到白雪嘅人,好過做一個咁低微嘅人!」

講完文杰嘅故事之後,全部人安靜曬。

文杰唔知佢哋聽唔聽得入耳,但的確佢係睇唔過眼。
其實旁觀者做到嘅嘢唔多,去到最後,都係靠自己,無人可以幫到你做到決定。

畢竟最後結果係點,都係你承受返,而唔係其他人。

文杰可以做嘅,已經做曬。

剩底嘅,就要毒撚們自己諗通佢啦。

就係喱個時候,外面嘅門傳來「呯、呯、呯」嘅拍門聲。

其他人嚇一嚇,咁夜仲有邊個會嚟呀?

佢哋驚唔知咩人嚟,會攻擊佢哋喱啲生人唔生膽嘅毒撚。

聲音響咗好耐,但都無人聲。正常會問下有無人呀之類架嘛,呀出奇地咩都無先得人驚。

最後都係永樂頂唔順,走咗出去開門。

一開門,永樂就後悔了,佢心諗:「屌!早知就唔開啦仆街......」

「你好呀,我係嚟搵白雪架。」

一個米八嘅男仔企係門前,外表一副男神樣,十分紳士。

全白色打扮嘅佢,似足一個王子。

外加門口一匹白馬,同佢形象幾襯呀,白馬王子。
同白馬王子比,永樂真係輸咗一截。

永樂望住白馬王子係要仰望,好撚辛苦呀,淨係身高嘅壓力,已經令永樂好唔鐘意。

「你搵白雪咩事呀!」永樂嘅語氣唔係咁好。

而白雪聽到有人搵佢嘅時候,就八卦地走出嚟,問道,「咩......咩事......」

「呀......」

白雪公主一見到白馬王子,一股電流傳經成個身體,一種麻麻嘅感覺。

「嗨!」白雪公主本來粗聲粗氣嘅聲音即刻轉曬,變得溫柔細語。

「你搵我?」

「係呀。」白馬露出一個陽光嘅笑容,十分之迷人。

事實證明,就算毒撚們做再多嘅嘢,都及唔上喱一個笑容。

「我想你跟我一齊走,離開喱度,遠走高飛。」

白馬眼神堅定,唔似係講笑。
文呀,係文呀
死仆街港女
毒蘋果仲未出場
本身想唔睇
好彩就快完
Push
阿書生你又去左邊呀
文呀
文呀
畀白馬食完隻豬,玩厭之後推佢落火坑做雞
等文
下一次更新將會出埋結局

琴日打文先發覺原來得返唔多

暫定結局會係禮拜五六出

諗諗下原來都打咗成三個月 但其實篇幅唔多

對比起我之前嗰幾個故,喱個故真係出得慢咗好多好多

我會反省下,加強返

同時亦好似感覺自己寫嘢嘅熱情無以前咁勁 下個故我想搵返嗰種感覺

我會繼續寫好佢 寫多啲好故俾各位連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞