【邪惡迪士尼系列】《白雪公主與七個毒撚》

561 回覆
298 Like 13 Dislike
《港女語錄》

第一則:真正愛你的男人,不會捨得你哭。

第二則:無論你是不是公主,愛你的人會把你當成公主寵。

白雪公主一路觀察緊,究竟佢哋邊個先係真正鐘意佢。

但係,白雪公主暫時係對其他毒撚無意思,而佢又唔覺喱個行為係唔好。

可能係由細到大啲關係,所有人都對佢好,除咗許漢嗰次,只不過.......

嗰個深刻嘅回憶並唔係維持好耐,好快,白雪公主又打回原形。

毒撚們對白雪公主太好,好到又令到佢覺得理所當然。

啟明佢每日都會係房度獻殷勤,以為默默地付出,終有一日會打動到白雪公主嘅心。

但白雪公主係咪真係會受,就後尾先知。
聽日會加速返
聽日就會返嚟啦
我知道我喱排拖文拖得耐
有人棄故都好正常
因為我日日都消磨緊大家追故嘅熱情
所以我會大約講個故幾時完,真係想追埋落去嘅,可以等到到時候嚟追 以方便大家
我會係9月底10月頭完故
好多謝大家嘅支持
亦都想為我成日拖文講返聲Sorry
去左邊旅行呀

返咗大陸呀 有個交流團
但大陸啲上網真係呢 就連酒店個上網都好垃圾
不過我每晚都無時間打文而且仲瞓得少
每日上車就瞓瞓瞓
等你
留名
去左邊旅行呀

返咗大陸呀 有個交流團
但大陸啲上網真係呢 就連酒店個上網都好垃圾
不過我每晚都無時間打文而且仲瞓得少
每日上車就瞓瞓瞓

唔緊要 慢都照追 日日F5
唉,作為一隻兵仔,睇到入心傷肺
見到有紅點就會入黎睇下
唉,作為一隻兵仔,睇到入心傷肺

你唔覺得恐怖果個係你咩
留名
推一推
白雪公主幾時再講粗口
見到紅點以為有文
好多人嘅初戀,唔係...喱度指嘅係第一次鐘意上一個人嘅感受。

會傾盡全力去愛,就算付出自己所有,都在所不惜。

但好多時候,奮力一擊,以為會獲得最終勝利,可惜...最後都係失敗而回。

當自己傾盡所有,而無任何回報,然後舉其名呼叫:「喱啲就係青春!」

若干年後,你諗返會覺得好戇鳩。

啟明佢比起其他人,鐘意白雪公主嘅心,多出好多倍。彷彿白雪公主就係佢嘅世界。

永樂時不時都會聊下佢傾計,過程係好開心,好愉快。

但其實稱唔上「愛」。

佢只係那些年入面嘅一個角色,大家一齊追,佢都要追下。

一個跟風嘅心態。

永樂從未真真正正咁愛上一個人。

而文杰就試過。

喱一個情景,都好似那些年咁,一堆男仔同時間鐘意一個女仔,而對個女仔展開追求。

本來係一件好青春好熱血嘅故事,係喱度就變成好恐怖嘅故事。

係電影銀幕上,喱班毒撚係連個肥仔都比唔上。更何況要溝到女?

至少個肥仔真係成功得米呀。

「嚟呀,食多啲呀!」子軒好期待再次見到白雪公主開心嘅樣。

真係好靚。

子軒望住白雪公主,期待佢拎起塊Pizza。

但係白雪公主臉要難色..........

因為今日係白雪公主第17日食Pizza。
『屌你老母,我食撚咗十幾日Pizza啦!』白雪公主心道。

佢無講出嚟,佢知道一講,就破壞曬個形象。

白雪公主牽強地堆起笑容:「好食呀!」

佢不禁懷疑:喱條仆街係咪玩鳩我架...?

子軒好開心。

因為白雪公主笑咗,好靚...如願架啦!

佢看似單純,佢的確係想見到白雪公主嘅笑容而做咁多嘢,出發點係好。

但係忽略咗人哋嘅感受。

同一樣餸食十幾日,咩都厭啦......

子軒仲要係專登整俾白雪公主,因為佢知道白雪公主鐘意!

其他毒撚們,係無咁好待遇。

其實佢哋曾經係真正開心過,相處得好好。

但就係喱個時候開始,毒撚們紛紛「鐘意」上白雪公主。

可見佢哋係幾咁易動情......

而另一個因素,係本《港女語錄》。
見到紅點以為有文

呃咗你入嚟
今晚會出埋加更篇
pish
加速
有文
兩日冇追,一口氣拉闊了
白雪公主根據《港女語錄》嘅準則,去分辨邊個先係最鐘意佢。

佢有一個男朋友計分表,只要做齊上面嘅嘢,就為之合格。

白雪公主嘅愛情,因而變得計較。

當愛變成分數嘅時候,會令人覺得疲累,甚至憎厭。

愛情最美好嘅事,係兩個人嘅靈魂走埋一齊,而唔係死死氣嘅分數。

但係兩邊對於愛情嚟講,都係新手。

毒撚們都盡力去完成白雪公主嘅要求......

「乜你咁遲架!?叫你買少少嘢都咁鬼耐!」白雪公主一臉嫌棄,對住俊希講。

「我......我...已經...好..好好快...架啦...」俊希上氣唔接下氣,身型輕薄嘅佢,一睇就知唔係做運動嘅料。

俊希真係皮包骨咁。

「你遲撚咗成分鐘啦!咁都叫唔耐?」白雪公主對白眼已經翻咗180度,都可以見到眼白。

奇怪嘅係,俊希無避開各種奇招,反而硬食曬。

一啲男人嘅風範都無。

「我...我下次..會早啲架啦。」俊希好似一隻四腳動物。

其實成件事無咩嘢,好普通。但正正係普通嘅事情,先反映出一啲嘢。
加更

誰人曾照顧過我的感受 待我溫柔 吻過我傷口

白雪公主無啦啦好想食芝士焗雞肉意粉,於是係廳度撒驕。

「好想食芝士焗雞肉意粉呀......」仲要扮可愛咁一隻食指掂住另一隻食指,放係前面,嘟起個嘴。

不得不讚下佢,真係好可愛。

超過大半嘅毒撚都受。

「我去幫你買呀!」俊希自告奮勇,衝咗出嚟。

成件事就係咁啦。

其實無得話邊個啱,邊個錯。

一個願打,一個願捱。

係睇下邊個死先姐。

白雪公主只係簡單一句,就換嚟俊希自動自覺為佢賣力;而俊希只係想令白雪公主會係咁多個毒撚入面,記得佢......

俊希嘅愛,唔似佢自己想像中咁偉大,係旁人眼中......

只顯得卑微。
樓主會加下歌詞感受咁
代入感好強,愈黎愈正啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞