【邪惡迪士尼系列】《白雪公主與七個毒撚》

561 回覆
298 Like 13 Dislike
如果啲毒撚發現白雪公主會屙屎佢地會點
文杰佢曾經俾返工嘅人叫去一個偏遠嘅大陸地方出差。

利申返先,毒撚們返工嗰度係極少異性,而且佢哋都係異性絕緣體。

都唔知係咪俾人落咗咒。

港女就俾人落咗「波平如鏡細咪咪」嘅咒語,而班毒撚就俾人落咗「痴情觀音兵」嘅咒語。

係偏遠嘅大陸地方,文杰工作環境入面難得有一個女性,後生、清純、可愛、小烏依人。

係到達嘅第一日,係清敏過去接佢,文杰第一眼就覺得,清敏好似自己老婆咁接佢,等佢返嚟。

就係喱種「好似」、「以為」,瞬間令到文杰沉曬船。

不過清敏同白雪公主唔一樣嘅地方係,清敏並不港女。

清敏同白雪公主都有一顆善良嘅心,但係性格就截然不同。

清敏真係好純品,就算性格都係乖巧,鄰家女孩嘅感覺。但白雪公主就典型港女格。

論樣貌,白雪公主就略勝一級,但清敏亦都唔差。

「嗨,你好呀,我叫清敏呀。」清氣脫俗嘅語氣,足以令到文杰呆咗三秒有多!

「洗唔洗我幫你拎行李呀?」清敏不只禮貌上問一下,佢亦都付諸行動。

清敏伸手過去文杰度,想幫佢拎行李。

係不經意間,清敏碰到文杰嘅手。但文杰嘅瞬間反應都唔差,立即扯旗以示遠方嘅威嚴!
留名
文呀
追到live

加油呀樓主
聽日中午-下午睇下有無時間出文呀
終於追到live
求甜 七條毒撚對死白雪
文杰對清敏可謂一見鍾情,情深似海。

但過幾日之後,文杰先知道清敏原來早有所屬。

清敏有男朋友。

文杰知道之後,個心很不是滋味。原來心痛,係有感覺。

以前佢唔明,乜心痛真係會痛咩?唔係只係自己感受咩?

姐係你買咗樣好貴嘅嘢,心好痛,但其實個心係唔會隱隱作痛。

但依家唔同,你係確切地感受到心嗰個位,係有一陣陣痛楚。

心跳快到你呃唔到自己,呼吸困難到令你覺得好唔真實。

文杰每日都見住清敏同佢男朋友係度卿卿我我,旁若無人。而文杰只能夠遠遠望佢一眼。

文杰同自己講:「只要佢幸福,就足夠啦。」

而喱一句說話,比葡萄更加酸。

就連安慰自己都可以咁酸,其實好難受......

如果有得揀,文杰都想做俾到幸福清敏嗰個,而唔係要其他人俾幸福佢,然後自己眼白白咁睇住,自己係旁邊酸。
終於追到live
求甜 七條毒撚對死白雪

多謝支持
照依家劇情咁睇 睇嚟就無甜啦
今晚再更新
要加快返個腳步
嚟緊要做畢業製作 會無咁多時間打文
但我都會照打照出故 希望咁多位可以多多支持下小弟
同埋出文真係會慢好多 望各位體諒
頂 live 左
Live左
加油啊樓主
今晚再更新
要加快返個腳步
嚟緊要做畢業製作 會無咁多時間打文
但我都會照打照出故 希望咁多位可以多多支持下小弟
同埋出文真係會慢好多 望各位體諒

支持,but 好想你出快d
Support uuu
最慘嘅係,文杰同清敏其實唔算太熟,好多時候清敏同文杰都係講啲客套說話。

「咦,得你一個嘅?其他人呢?」清敏好奇地問道。

其實清敏係無其他意思嘅,只係純率嘅八卦,同埋覺得文杰自己一個好慘。

話曬佢都係遠道而嚟,點都唔可以俾佢覺得孤單。

就係因為咁樣嘅舉動,令到文杰有更多嘅蝦想。

原來FF真係咁恐怖,可以將無嘅嘢變成有,再變成真。

「係囉。」文杰心中偷笑著,答佢嘅問題都係九唔搭八。

清敏頭上閃過一大堆問號,咩事?

但佢仍然笑容堆係臉上,「今日我男朋友唔得閒陪我,一唔一齊食個飯呀?」

清敏只係咁啱,出於好心,想揾個飯腳陪下自己,當盡下地主之宜,亦是再正常不過嘅事。

聽聞對住自己鐘意嘅人,無論佢做啲咩舉動,你都會覺得人哋係對你有意思。

屌!喱句真係啱。

文杰覺得機會嚟啦,女神一定係睇中咗佢,趁佢男朋友唔得閒嘅時候嚟同佢「偷偷地」食嘢。

「好呀!!」文杰以迅雷不掩耳嘅速度秒應承。

而係佢心中機會嚟啦,其實只不過係俾人攝時間嘅一個角色。

只不過係文杰睇唔透姐......
做兵真係好sad
毒撚最忌FF
留名
新人留名,今日先開始睇咁快追到live
終於追到live
求甜 七條毒撚對死白雪

多謝支持
照依家劇情咁睇 睇嚟就無甜啦

不過我會繼續追故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞