【邪惡迪士尼系列】《白雪公主與七個毒撚》

561 回覆
298 Like 13 Dislike
白雪公主有j
白雪公主一起身嘅時候,其實係感受唔到毒素們口中所講的「溫柔」。

當你一起身,見到一個污糟嘅男仔,口氣又臭,頭髮勁油勁亂。

我相信你一定係嚇親多過感受到「溫柔」。

只不過白雪公主唔想講出聲,佢喱幾日深明咩叫禍從口出。

雖然佢哋外表係十分之惡劣,但心地真係好善良嘅。

只不過暫時嚟講,白雪公主對佢哋真係無興趣......

但又唔想失去佢哋,難得遇到一班人咁真心對自己好,覺得如此糟糕,難頂嘅臭港女係咁好。

身份係公主,但比唔上人哋真心當你係公主咁好。

但喱種拖拖拉拉嘅手段,稱為「收兵」。

雖然白雪公主係無意,但行為確實係收兵。

好多女仔不知不覺間就收咗人做兵,甚至毫無察覺。

「收兵」喱個行為其實係十分自私,因為自己想得到人哋嘅好,但唔想付出感情。

就如同男人「啃完鬆」一樣道理,不負責任。

世界上無人有義務對你好,除咗你屋企人。

人哋留底係人情,離開係道理。你唔識得珍惜,憑咩要人一路對你好?

終有一日,白雪公主會失去一啲嘢,而換嚟一種領悟。
白雪公主有j

我一諗起佢有腳毛就寫唔到落去
事情過咗一排,陳紅喱幾日都好開心,因為佢每日都聽到魔境嘅讚美。

「魔境魔境,邊個係世界上最靚嘅女人?」陳紅滿懷期待。

喱種自欺欺人嘅心態,係女人嘅一大特徵。

佢哋係需要語言上嘅催眠。

「當然係你啦,陳紅主人。」粗獷嘅聲音由魔境度發出,一把霸氣嘅聲音,講出如此唔霸氣嘅句子。

感覺十分唔協調。

「很好!哈哈哈哈!」陳紅開心到哈哈大笑。

成間房都係佢嘅笑聲,伴著溫馨。

笑聲係有回音嘅,出去嘅聲音係開心、興奮嘅,但回音一拉返嚟,卻顯得落寞。

「但係......」

「但係?」房內嘅聲音瞬間停止,係寬闊嘅房間入面,把聲轉變得咁快,令人更覺詭異。

一種孤獨嘅感覺籠罩住成個房間。

「但係我頭先感覺到...白雪公主尚在人間...」魔境小心翼翼地說。
白雪公主一起身嘅時候,其實係感受唔到毒素們口中所講的「溫柔」。

當你一起身,見到一個污糟嘅男仔,口氣又臭,頭髮勁油勁亂。

我相信你一定係嚇親多過感受到「溫柔」。

只不過白雪公主唔想講出聲,佢喱幾日深明咩叫禍從口出。

雖然佢哋外表係十分之惡劣,但心地真係好善良嘅。

只不過暫時嚟講,白雪公主對佢哋真係無興趣......

但又唔想失去佢哋,難得遇到一班人咁真心對自己好,覺得如此糟糕,難頂嘅臭港女係咁好。

身份係公主,但比唔上人哋真心當你係公主咁好。

但喱種拖拖拉拉嘅手段,稱為「收兵」。

雖然白雪公主係無意,但行為確實係收兵。

好多女仔不知不覺間就收咗人做兵,甚至毫無察覺。

「收兵」喱個行為其實係十分自私,因為自己想得到人哋嘅好,但唔想付出感情。

就如同男人「啃完鬆」一樣道理,不負責任。

世界上無人有義務對你好,除咗你屋企人。

人哋留底係人情,離開係道理。你唔識得珍惜,憑咩要人一路對你好?

終有一日,白雪公主會失去一啲嘢,而換嚟一種領悟。

毒素
推啊
突然間覺得呢度毒氣指數好高
push
唔係唔想睇
出得咁慢點睇呀哥仔
唔係唔想睇
出得咁慢點睇呀哥仔

我盡量加快啦
返咗大陸已經盡量寫
文呢
陳紅乃是有腦之人,並唔會講無腦嘅廢話。

佢好快就相信魔境講嘅嘢,好明顯佢係十分之相信魔境啦,然後下一秒就係諗:點算!

「魔境!你覺得點算?」陳紅有好多個方案,但想聽聽魔境點講。

「佢依家要返嚟好難架啦,喱個世界唔係童話故事,無咁多巧合,況且佢返嚟作用不大。」

「你諗下,成件事都無人知係你策劃,係得許漢知姐。」

「許漢一早已經走咗佬,如果白雪要查,起碼都要查個十年八截啦。」

「都啱嘅,姐係依家唔殺佢?按兵不動?」

「不過估唔到許漢竟然無殺到白雪!屌佢老母呀!」陳紅諗起許漢呃佢就無名火起。

「依家係呀,暫時唔好有咩行動住...」
「因為我知道,白雪公主同緊班毒撚一齊,住係一間小木屋度。」

「可想而知白雪公主嘅生活係比死更難受,俾佢死姐係俾佢解放姐。」

魔境講得頭頭是道,令陳紅又是一陣歡喜。

本來佢都有啲內疚嘅,但係唔知點解聽完會覺得個心好爽快,有一種莫名嘅快感。

喱啲叫咩......?佢唔知點形容。

總之睇人仆街就好開心。

「佢依家同班毒撚感情好複雜,班毒撚又鐘意佢,而白雪對班毒撚係完全無興趣......」

「所以食下花生會好啲。」魔境俾建議陳紅。

「呀!咪啦,我諗到個好主意......」

「就係安排個王子過去,又高大又靚仔,去搞亂下佢哋生活都好喎!」

「真係醒呀我。屌!真心正,哈哈。」

「搵個士兵扮王子都得喎!」魔境陪住主人發癲。

「哈哈都得!」兩個係度一唱一和咁。

之後嘅發展......唔知會係膠好呀...定係又一場風雨。

陳紅當作係惡作劇,但其實對毒撚心嚟講,係hurt嘅。

但係你未hurt過,係唔會識得成長。
係咪魔鏡
係咪魔鏡

係呀Sor 打錯曬 頂自己個肺
係咪魔鏡

係呀Sor 打錯曬 頂自己個肺

為左懲罰你 出多d文啦
明晚更新3篇
去緊旅行都無時間打文
明晚更新3篇
去緊旅行都無時間打文

去左邊旅行呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞