【邪惡迪士尼系列】《白雪公主與七個毒撚》

561 回覆
298 Like 13 Dislike
又話加更既
仆街本來就已經夠難頂 依家仲要學埋港女語錄。。
又話加更既

琴日已經寫多咗一更

不過唔緊要啦,今日加多更
出太慢 棄追了
我已經盡量寫多啲
其他人都陸陸續續返到嚟。

「哇!哇!哇!」喱種反應同琴日嘅反應一樣。

係毒撚們心中,已經植入咗「白雪公主就是完美的女人」嘅印象同觀念。

要改變喱個觀念,係好難。

「點樣呀?好無食呀?」

「好食呀!真係…每日都整得唔得呀!?」永樂把口都係咁勢利。

對比起其他毒撚,永樂算係唔錯架啦。

「好呀…每日整唔同嘅甜品俾你哋好無!?」白雪公主講道。

其實白雪公主喱一刻係真心幸福嘅,自己做嘅嘢有人欣賞,有人鐘意。

但其實佢更想知嘅係,喱班人入面,有邊個係真心鐘意佢。

《港女語錄》教識佢好多嘢,包括感情觀同埋技巧。

但真正嘅感情,係唔需要試探。

係喱個屋入面,凝聚住異樣嘅氣氛……

七個男人,一個女人。

一場史詩式嘅愛情爭奪戰就咁拉開序幕。
聽晚會出多啲,嚟緊嘅節奏會快啲

我都覺得自己出得太慢

我都覺得自己出得太慢

我都覺得自己出得太慢

等你

我都覺得自己出得太慢

等你

等你
其他人都陸陸續續返到嚟。

「哇!哇!哇!」喱種反應同琴日嘅反應一樣。

係毒撚們心中,已經植入咗「白雪公主就是完美的女人」嘅印象同觀念。

要改變喱個觀念,係好難。

「點樣呀?好無食呀?」

「好食呀!真係…每日都整得唔得呀!?」永樂把口都係咁勢利。

對比起其他毒撚,永樂算係唔錯架啦。

「好呀…每日整唔同嘅甜品俾你哋好無!?」白雪公主講道。

其實白雪公主喱一刻係真心幸福嘅,自己做嘅嘢有人欣賞,有人鐘意。

但其實佢更想知嘅係,喱班人入面,有邊個係真心鐘意佢。

《港女語錄》教識佢好多嘢,包括感情觀同埋技巧。

但真正嘅感情,係唔需要試探。

係喱個屋入面,凝聚住異樣嘅氣氛……

七個男人,一個女人。

一場史詩式嘅愛情爭奪戰就咁拉開序幕。

仆街 七國咁亂
係喱班毒撚入面,好幾個不知不覺中就對白雪公主有意思。

但除咗一個人——

文杰。

白雪公主嗰種可愛,樣子清純係佢一大武器。

而毒撚們都紛紛行動,但佢哋更希望做得唔明顯,因為佢哋唔想咁「狗公」。

例如子軒會專登煮好多白雪公主鐘意食嘅嘢啦。

永樂會成日聊白雪公主傾偈,有講有笑,永樂覺得白雪公主笑起上嚟,真係靚。

毒撚最忍唔住清純嘅女仔。

係喱間屋入面,個個男仔為咗係白雪公主面前展現出男性嘅一面而攪盡腦汁。

就連係房嘅時候,大家都係無咩點講嘢,但就輪流搵籍口出去。

無非都係想見下白雪公主,同下佢講幾句嘢咁。

姐係無啦啦尿頻呀,成鳩日去廁所。

再唔係就超口乾,瘋狂出去飲水再瘋狂去廁所。

扮唔經意,好輕鬆咁出去,但隻眼就起勢咁𥄫。

個個都有衝動想上前去大膽啲!個個都有咁嘅念頭,但奈何無人有咁嘅膽量。

畢竟白雪公主只係港女,並不是雞。
依家打文
有無人在線
依家打文
有無人在線

點會冇
而係背後,其實白雪公主好懷念以前,係城堡入面嘅日子。

偶爾佢都會覺得其實自己係咪發緊夢?

雖然係喱間小屋都好開心,但係覺得成件事嚟得好快好突然。

同埋好神奇,令佢覺得......好不真實。

係喱度,佢可以搵到愛;係城堡,佢可以搵到物質生活。

半夜嘅時候,佢會俾離家嘅不安感,而偷偷地哭泣。

講到尾,佢始終都係一個女仔。

佢都需要愛。

但係,毒撚們俾得太多愛佢,導致白雪公主覺得愛,太簡單。

試問係愛嘅籠罩下,「愛」仲會變得稀有嗎?
我依家電腦無得用

我只好用手機打文,但出文嘅量會同平時唔一樣

我用電腦打慣咗一頁一篇,依家唔知行數幾多
我睇緊架
唔緊要 出多左文無人怪你架
出唔夠呀
「喂!」俊希用氣聲叫白雪公主起身,「係時候要食早餐啦......」

俊希講得十分之細聲,覺得自己甚是溫柔。

好難理解又要叫醒人,又唔想嘈醒佢嘅心態。

姐係點?你好肚餓,想食嘢,但又唔好食飽?

白雪公主微微張開一隻眼,佢依家仲係覺得好眼瞓,因為佢瞓極都瞓唔好。

本來係城堡高床軟枕嘅佢,依家要瞓硬生生嘅「沙發」,佢點瞓都瞓唔好。

白雪公主只係淺層睡眠,有咩郁動就會醒。

佢見到俊希身後嘅子軒,雖然環境幽暗,但係白雪公主都知道...

其實子軒都想叫醒佢,只係俊希快咗一步。

「嗯......」白雪公主隨便應咗一聲,睇到俊希同子軒呆咗嘅眼神,就問:「做咩呀...?」

「哎......無!」佢哋異口同聲咁講。

白雪公主由佢哋嘅眼神就知,一定係諗埋啲咸濕嘢!

不過估唔到竟然有男仔會對平胸有興趣......
Go ahead
其實毒撚們都驚......

驚有一日會忍唔住,將白雪公主就地正法!

本性善良嘅佢哋,係做唔出喱啲行為。因為會受盡良心嘅譴責。

叫醒咗白雪公主之後,佢哋就返入房,準備起身。

與此同時,子軒終於忍唔住開波先。

「俊希,我咩都可以讓,唯獨是白雪唔可以讓!」

俊希攤攤手,佢只會係想公平競爭。

「邊個有能力嘅,咪邊個得到囉!」俊希講出嚟好似平淡,但其實氣勢並唔輸俾子軒。

本來溫和嘅子軒都無諗住會開波,但頭先嘅情境實在令佢個心太唔舒服!

「你哋想爭就隨便,我只要佢幸福就夠。」卓銘都起咗身,聽曬全部對話之後,起身發表言論。

本來與世無爭嘅卓銘講出喱番說話,倒是好乎合佢嘅性格。

「但係我就點都唔會讓!係我睇上白雪先架。」啟明插把嘴埋嚟。
在線上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞