[揚威國際]呢個youtuber係日本食魚生飯食到俾老細掟碗

560 回覆
31 Like 811 Dislike
人地係旅客 唔知你潛規則 點解唔可以直接開口講 要自己縮埋一邊好嬲好嬲呢?

外國旅客黎到香港唔識電梯係左行右企 你係咪又係後面摺摺聲 做小動作 好嬲好嬲?
講野講到咁大聲似足大陸生蕃都無自知之明
你都係留返喺香港咪沖出國啦
對我哋嚟講分別唔大啊,對老闆嚟講可能分別大啊。

同埋唔好成日講「大把人」啦,呢個就係好多香港人通病,多人做,就代表個樣野啱咩?

都係個句,冇人知老闆發生咩事。(拍得出嚟比人睇,當然po對自己有利既野啦)

另外我冇日本人就奶,你做人唔好咁以偏概全啦... 依家大家都係講緊佢哋冇禮貌,唔識規矩。針對緊件事,你就硬係覺得人哋係鬧港撚不過發生咩事都咁講,又真係無敵既。

所以你啱,唔阻你放假啦巴打,平時返學應該好大壓力。
既然店長都態度咁差 即係唔怕得罪客
點解唔一早唔俾佢地入

所以就關門可能性唔高
點解肉酸?人地係旅客 唔係當地人 唔知你潛規則有咩問題?

同埋如果唔比分食 點解落單唔講?
有咩唔出聲 跟住就係後面做小動作單單打打 成隻無聲狗咁 咁又叫有質素?

你講完規矩 班香港人唔做 我就覺得真係香港人有問題
而家你唔講 跟住好嬲好嬲 我反而覺日本人有問題
又係死肥西拍片
啱啱睇晒條片 去埋google睇日本人評分
都係話個店長麻麻地態度

拍片者應該係故意去呢d伏店做話題
去旅行前google當地規矩是常識吧
無做research去到比人西面好嬲好嬲抵死啦
你下面咁多大種乞衣嚟留言有比錢就得 都講得出
咁不如叫個日本老細認自己小鳩氣好過啦
想叫佢地去食193間垃圾 佢地又唔敢
大把人咁做唔代表無問題= 香港人做就特別有問題

本地日本人都係咁做, 有問題咪出聲囉, 佢咁發脾氣又得?

咁樣都唔叫踩港撚唔知咩人先係

澳牛如果屌遊客你都會覺得啱呀?
日本lai袋狗

9成9拍日本youtuber都係咁啦

不如去日本仔youtuber留言屌9佢地途人無blur

不過一路lai佢地春袋 一路打佢地春袋 會唔會hang機
4人2set, 抵俾人屌
咁你同啲大陸喱既標準都差唔多
知唔知咩叫睇場合,唔鍾意咪唔好去
成個大陸生蕃咁講非當地語言大聲講大聲笑,你覺得無問題咪得囉xg人
佢地又會話去澳牛前做乜唔做功課架喇
踩港撚係鐘意set離地標準要求香港人

換轉係外國旅客(不包括大陸)on99冒犯左香港人潛規則比人屌 踩港撚又會話香港人失禮死 小氣 小事化大
其實影到佢 佢仲可以報警
台灣人黎香港講台語傾計 你記得屌柒佢
法國人黎香港講法文傾計 你記得屌柒佢
日本人黎香港講日文傾計 你記得屌柒佢
基本尊重 識唔識呀?
係唔洗知潛規則
咁你咪撚話比老細掟碗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞