[揚威國際]呢個youtuber係日本食魚生飯食到俾老細掟碗

560 回覆
31 Like 811 Dislike
掟碗係幾多分幾多秒?
駁唔到我就係到轉移話題

入餐廳唔坐低唔通係到睇景呀
邊度有發脾氣呀
只係問佢哋係咪唔order
你點知佢哋係咪坐咗半個鐘(set cam15min 正式拍又ng幾次)

四條友又唔識日文淨係係度ff人哋發脾氣你又信以為真
搞咩 樣衰左咁多
肉酸嘅位係?
師兄講得岩

e間日本野同香港茶仔差唔多 一樣都係垃圾黎
追撚含真係好肉酸
如果香港舖咁既態度肯定屌到佢老闆反皮都似
崇日都崇人哋好個方面啦 態度咁撚差都變優點
唔放大黎講
新假期啲垃圾記者點有得出po搵食
拿 我就唔識日文既
不過店長問佢地要唔要落單嗰下個語氣同語法點聽都唔係友善掛
你要唔要分析下
我無轉移話題喎
我話
你點解覺得佢哋係一坐低就比人串唔order?
佢哋cam都set埋仲吹咗陣水,你點知佢哋鏡頭下坐咗幾耐?
啲盲目崇日撚幫個店主含到𠽌𠽌聲啦
燥底應該係因為啲嘢就賣曬
人客走得7788 趕落場
見佢地磨咁耐 餐都未叫囉
你望下Cbcc隻傻閪追撚含到幾樣衰

崇日祟到咁 佢就真係影衰哂香港人啦
直譯做廣東話:
店主:係咪唔食飯?
4條友:係係係
應該學下有碗話碗alfred
明知阻到人或者個環境唔岩拍片就影幾張相然後係門口搵個位拍食評算啦
你on9 la我叫崇日第一次聽
你叫崇咩呀咁
啲盲撐撚就黎屌柒你架啦
講事實出黎
真 寫到明一人要嗌一個餐 就係因為啲客冇呢個自知

有時見啲同事lunch time去茶記都想兩個人share一個客飯 話食唔晒 之後俾人話 仲要覺得自己冇問題 even喺香港都覺得失禮
點掉法?
句句幫住哂間日本餐廳 講埋d 日本文化係到串返我地香港人

追撚含咪認囉 樣衰到你
日本仔嬲=有態度
香港店員嬲=服務差

有多人追日本仔撚含
好撚心你啦
前面都大把鍾意日本既人明白事理
你就衝出黎有人唔做做狗
明明劣食加店主怪脾氣

換轉香港有食店店主咁
即刻屌撚死左啦
仲響度追個店主撚含
幫住?
講事實叫幫住我笑咗
咁你要我講咩?稱讚四條友好有禮貌有問可唔可以拍片?
講真佢哋搞到店主燥底有機係因為佢哋喺舖頭入邊拍野大聲傾偈又阻收工
你正常客人去幫襯應該難啲遇到架喎,唔洗代入感太重,同埋唔開心係可以唔幫襯的 客人是神
睇大阪andy先知多數要問準老闆先比拍喎似係依幾條友搏大霧唔問就鬼崇拍老闆唔趕佢走都好彩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞