[揚威國際]呢個youtuber係日本食魚生飯食到俾老細掟碗

560 回覆
31 Like 811 Dislike
未睇依條片
不過之前都有追開佢哋嘅飲食片 覺得幾輕鬆
但其實睇耐左就會發現
Matthew完全係呀保嘅應聲蟲 唔敢表達自己諗法
而呀保嘅style就係口賤 但Matthew都唔係依種人
完全就係到配合呀保去俾反應同講野
加埋兩個人成日係又笑唔係又笑
成日deadair自製d唔好笑嘅gag位
久而久之 已經無興趣再睇
其實拍飲食片都好易吸引到觀眾睇
但佢哋如果肯接納下意見 係可以有改善空間
上次台灣遊客嗰個post 咪係囉

一早講左, 兒登仔就係搬龍門 嚴人寬己高手嚟
講緊邊part要隨俗

個飯去食過都知好多人打卡share食架啦

台灣節目都訪問過呢間野

唔通去食shabushabu又要每人叫一個鍋咩

個老細人地未叫野前已經燥底啦, 根本唔關叫幾多碗事

壽司郎事件後仲以為日本人好高尚? 係要做踩港撚
講咁多做乜,你都係想證明呢班youtuber無錯
咁以後唔好怪中國人黎香港成個生蕃咁啦
因為你覺得成個生蕃咁去外國係無問題
中國人=香港人
冇睇條片
但4條友叫2碗嘢好似肉酸咗d

明明個店主躁底先
主角係台灣人
兒登仔 : 窮就咪撚出國遊行啦

主角係 XG 人
兒登仔: #6, 做香港人係咪要慘過做狗, 食個飯有比錢都奉旨比人西

見識過XG 人既嗰陣弱智式搬龍門, 真係唔會覺得 XG 有高質
YouTuber嚟講呢班真係垃圾,睇咗佢哋去東京第一集,同喺日本大聲講粗口嗰啲香港人一樣,唔係以為自己好好笑呀嘛
仲有余德丞本身個形象都幾乖仔,自從痴落呢班YouTuber之後就變得MK垃圾
曲線宣傳
1)日本食野潛規則,一人叫一個野
2)個例子好牽強,睇你食間野規矩囉,四個人去食一人一鍋,係咪都淨係叫兩個鍋啊?
3)人性啲睇,阻人收工,老闆有情緒都好正常,重點冇人知老闆發生咩事。(或者有啲野,片show唔到比大家睇)
4)香港就係好多呢啲大爺態度有錢大哂咁
https://lihkg.com/thread/3286417/page/1

得閒入去望下 啲兒登仔上次係點樣嚴詞批判台灣人
包好笑
有一part仲專登close up笑個路人有頭皮
無禮貌到
如果人地就收鋪,最後走枱咁既客入黎
都幾黑鳩人憎
臭蟲論果然係支那種
人地 XG 人 有錢大哂 , 轉頭又會有人留言話你 on9 ,
有錢畀 點解唔可以入去
得佢地四個客係到大大聲講野又唔叫野,影響其他人
仲要叫得兩碗
咪話只係熄一部
唔係佢地個邊個部囉
其實有禮貌既話可以直接講 「我地準備收鋪 麻煩食快少少」 客人唔係老奉知你準備收鋪

係隔離單單打打扔碗做小動作 換轉係香港老闆神早比人屌到飛起 係崇日撚先會咁黎合理化
終於反9bothew
班loser 真係得閒
人地越搵越多
就係呢間野無呢個規矩, 日本人由其餐廳都唔好惹, 你去食野佢要你一人一個一定會出聲, 去出名嘅拉面舖你剩係叫個炒飯都唔得一定會叫你叫個拉麵, 本身呢間野個超豪華don就係標磅正常兩倍份量好多人都會share. 咁你可以話佢點解唔叫三個飯嘅, 佢地話因為好多野無哂先叫兩個

佢前後入去到出黎都係一個鐘內, 一坐低未叫野已經燥底, 根本唔關佢地叫左幾多野事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞