曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
你淨係問收唔收visa就得
現時啲卡機9成都有得拍卡
有拍卡就用到apple pay
咁搞笑
我通常係去商場買野或餐廳食飯洗費過$1000hkd先會簽卡
想帶老豆黎緊去下泰國
想問有咩節目適合老人家(驚6月好熱想盡量少安排戶外
)會簡一兩個廟去睇

有邊間buffet 值得去?
睇攻略見iconsiam 6樓great harbour 同 Mae Mangkorn 睇落唔錯,有冇巴絲打試過?

人妖show驚同老豆睇尷尬
如果去揼骨有冇適合for男性老人家?
定係普通街邊按下都ok?

太耐無去所以請教下各位
buffet 可以試 Cooper, 應該裝修完

揼骨最大路咪卜間 let's relax, 不過周街隨意睇落新淨嘅其實都可以試
泰銖你地會本地找換店/銀行換, 定係去到先搵找換店?
Super rich / Citi global wallet
thx巴打
9成都係有芝士
我唔食芝士, 所以個fd send相比我都唔覺吸引
咁我可以慳返
有冇布吉攻略
有, 食/hea /按摩/玩水
我家庭旅行8大4小, 住巴東定近機場好D?
有冇D海邊餐廳推介~~~
同埋有冇包車推介
機場地下最好rate
咁就腳會唔會排哂隊?
布吉機場係咪有superrich
上網搵唔到
好短 長極10分鐘內,出asok換排曬長龍正傻仔
都係到時睇下邊間抵?
定係有一兩間值得留意?
落機場最底搭地鐵嗰度,有super rich&其他兩三間,未見過出面抵過佢。
Terminal 21出面嗰間exchange,上次去條隊長到
排都on9
去nana樓下果間有冷氣有埋梳化坐仲好價
有無巴打住過 grande centre point phloen chit ,可以嗎?
早餐加唔加好?
去布吉就係想chill, 住機場隔離嘈生哂
緊係巴東,附近有玩有食仲有美女
海景餐廳去左 Meg Khram the Sunshine & Submarine 223 Bar, 景靚,睇日落一流,食物一般
我租車自駕唔知包車點玩法
題外話,藍象一般貨色,可以唔駛哂錢食
布吉黎講落返芭東唱錢最好 佢唔似bkk機場有間匯率靚 如果身上無泰幣既就係機場唱500港紙左右搭車 落到去芭東先再唱 酒吧街間間匯率都差唔多 但有幾間係會4點左右開始就會壓低左匯率 行多一兩間睇睇就ok 我4月尾去係1:4.3 個價差唔多就可以
要睇你會去咩景點 不過芭東就就腳啲 始終係最繁華既地方 有big c 搵野食又簡單

包車我以前有個搵開 不過疫情再加有左車牌之後都係玩自駕 我今晚睇下仲搵唔搵得返佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞