曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
曼谷市內 asok至 nana果段路都好多地鋪有得買

t21商場隔離
撞啱佢每月第一個星期2食牛扒半價好抵屌
menu可以係網上check到
啲野掂既
呢間野嚟緊係四面佛酒店個商場地鋪會開
原來bubble咁撚遠架
就算車程個半鐘都去到芭提雅啦
上次住t21
間酒店有真雪櫃 同冷氣夠凍
下次有機會試下solaria
我想問吓1喺邊度?上網搵親都係介紹2.0,我連1個地址都搵唔到
mrt站 Phra ram 9
一出站就有水牌指示
經central rama商場一出就係jodd fair 1.0
如果你係bts asok站就直落mrt
sukhumvit搭兩個站就會到phra ram 9
download <bts skytrain >app就好清楚睇到啲站邊個打邊個
呢間嘢啲評價望落幾好
但如果無半價都幾貴 lunch最平嘅牛扒都要THB 1490
呢個價錢去到5星酒店餐廳食飯
想問吓最近去過曼谷/布吉嘅大家覺得治安點?
Book晒機票酒店 呀爸先話泰國仲有捉遊客事件,好危險話唔好去
mbk 同sala daeng嗰個24小時商場地庫
都有船麵街多人排嗰間嘅分店
曼谷勁安全
唔好聽人鳩噏咩當街捉遊客
野食質素
服務質素
環境
呢個價錢抵俾
呢間野係中環都有
不過冇諗住去試
小心d唔好亂上車 唔好自己一個夜晚晚係好静地方鳩fing

其實都係個d 睇你自己有冇外遊安全意識
布吉呢?
今年去過一次覺得大路嘢係好安全

例如巴東嗰邊去到深夜都好多人,就算一條友行嚟行去都冇乜嘢
The One Ratchada 值唔值得去?
諗緊除左jodd fair同jj market 仲去邊個好
唔值, 上星期六去咗,得返一半檔口中哂伏
好彩你講一講
仲有邊個夜市值得去?定去番iconsiam / t21室內個d夜市比較好
唔好去,去左你都係會即走直上jodd fairs 2.0
冷清到死
iconsiam
布吉係泰南 kk園係泰北 邊會用咁多資源捉你過去
河畔個個都幾靚 不過d野貴過其他少少
iconsiam都要去啦
日頭仲有個吞武里海鮮市場去食下海鮮都幾正 勁平
夜市黎講黎黎去去都係個d野其實 不過想食晒一個夜市入邊你想食既野 隨時都要2-3日
吞武里都好多香港人
死左嘅river prawn都唔差,不過當然要食埋新鮮架啦
睇左好耐酒店
有冇人住過Okura有冇咩comment
住Ekkamai點睇
定住返Asok好 見差一個站啲酒店靚好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞