曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
上星期搭et一點叫grab
即刻有
嗰陣人仲多過日頭
唔洗擔心冇車
凌晨機多到痴線
入境要排十分鐘
我覺得冇乜分別,慳得少少,又要搵counter,搵完又係要bts站增值
有冇人住過national stadium,10pm後條街靜唔靜㗎?
叫 BOLT 平20% text佢知咩出口等,通常arrival hall Exit 8,9,10 好快有車
有沒人試過用line man 叫外賣?
都唔會呀 佢又近MBK 同埋夜晚都有d賣野食檔口喺度
諗住每晚都按個摩先返咁就放心了
我覺得要睇你行程多唔多搭到的士 同埋有幾多人去

以我岩岩去完為例, 4個人去有兩個冇買
我地4個人搭的士都多, 可能除返開都唔係貴好多

而中間有d 車程先搭到BTS, 變左有時要等冇買個d 買飛, 同埋唔知點解連泰國d 本地人都好似唔鍾意用卡, 佢地繁忙時間啲售票機同客務中心排晒長龍, 又有啲機冇得入紙幣得硬幣, 如果排到冇coins又要重新排過

我覺得你可以計吓自己大概會搭幾多程BTS, 唔買就要預哂時間買飛

klook買$68個種係會送你200泰銖嘅儲值卷

我成個trip完, 張卡用剩大概幾十泰銖
買左先啦 方便好多 同埋會再去曼谷可以再用
好啊 搵一日去下依個先

另外JODD FAIR好似有2個? Phra ram 9 個個好行d 定BTS「Ha Yaek Lat Phrao」站個個好行d?
200泰銖嘅儲值卷有乜用?
Book咗兩日後,即覆咁滯
Ching回程未?回程搞出境退稅要預幾耐呢
嗰200泰銖嘅儲值券係可以俾你出到去市中心BTS站嗰陣時, 搵客服中心入返落去張兔仔卡度, 張卡即刻有200泰銖用

如果MRT 就可以用visa 信用卡拍卡入站, 唔使排隊買飛
即刻去Klook 拎完rabbit card 都要去BTS市中心入200 baht卷先用到?
Send咗Email
要等幾耐先回覆
係咪星期六日多數唔覆
聖誕紅日想去曼谷 早機去晚機返

AirAsia DMK上落 連行季41xx
國泰 BKK上落 連行季5400

大家會揀邊個
其實你睇下klook啲評價已經有哂答案.
係呀, 不過我見klook嗰度好似可以揀喺市中心度拎,你可以研究吓
會唔會揀快運
7KG
應該都會拖喼要加埋行李都48xx
短途機唔耐可能會揀Airasia,1300蚊換個因航飛機餐唔抵
曼谷係咪有大麻雪糕食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞