曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
有無人試過citibank 張debit card 用global wallet係master card/citi bank 襟錢, 係咪免手續費?
St regis果viu自助餐有無清食過
好似貴過goji好多
去任何一個國家旅行都要睇實自己背囊架啦治安好就100%冇扒手?有冇咁天真
起碼唔洗每分每秒都擔心比人偷野
喺日本用冇拉鏈水桶袋真係冇驚過
其實而家怕唔怕軍方又叛變
PLAN緊6月中去曼谷
咁呀 曼谷好危險架 你冇危機意識真係唔好去喇
唔啱口味?
睇過youtube片話係,我都諗住用嚟傍身
布吉可唔可以係度問
求酒店推介(唔住芭東 會唔會好唔方便)
方唔方便係睇你有咩活動既姐 如果你所有活動都係芭東既話咁唔住芭東咪唔方便 你一係自己上網睇下有咩地方想去 有咩活動 再睇埋個地點先決定啦

之後再因應個地點同埋心目中既要求係agoda搵啱你既酒店
要去返Citibank分店嘅atm先免手續費,好似得Asok同Central world有
黎緊6月尾有兩日stay曼谷
除左JJ Market, Terminal21, Moon Bar
已經諗唔到有咩好去 可以Hea時間

Btw有無巴打有曼谷&芭堤雅好食既餐廳介紹?
同埋芭要租電單車既話係咪係walking street附近有得租?
因為我見其他地方d 酒店靚啲 多啲選擇
好似卡隆 同機場附近個面
唔肯定搭的士去芭東方唔方便
不過其實芭東都係預玩一日
其他時間可能都係留係酒店同去pp島
平 4星($3-400)
aurico / pamookkoo (卡達沙灘)
Naithonburi beach (奈通沙灘)

中價 4星($5~600)
thavorn palm (卡隆少灘) /
thavorn beach (私人沙灘) /
SIS (卡達沙灘)

貴 5星 ($8-1200)
katathani / The shore (卡達沙灘)
marriot (私人沙灘)
有無人曼谷玩過卡丁車?
Impact speed park 室外好似大啲 另一個easykart好似近啲舊啲
JayFai而家係咪七點都排唔到頭位
係kkday book 左 同屋企人6月去
屌又有啲驚比人車左去KK園區
見到個司機電話號碼係085 緬甸嘅
但好奇怪 司機人名係用韓文寫
有冇人試過撘bts金色線去iconsiam
麻麻地撘船所以本來打算call車/撘bts,但睇片有人講call車係勁塞車,bts金色線得2卡車好難上車,係咪都係撘船好d
喺iconsiam搭過走
單線循環 車速勁慢
唔好彩咁啱走咗架車要等~20min
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞